Helse & Livsstil

Oppvask gir bra sex

Tracey Cox gir sextips. - Del på husarbeidet, oppfordrer hun.

Hvis dere deler på husarbeidet, kan sexlivet få ny glød.
Hvis dere deler på husarbeidet, kan sexlivet få ny glød. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De aller fleste sexproblemer kan løses, mener sex-ekspert og forfatter Tracey Cox. For en tid tilbake slapp hun sin ferskeste bokutgivelse, Superdate, i norsk oversettelse. I boken hevder Cox blant annet at det er en myte at kvinner har mindre lyst enn menn.
- Kvinnens libido er faktisk akkurat like stor som mannens, sier Cox.

Mange par opplever imidlertid at lysten svikter innimellom. Da er det godt at ekspertene trår til med gode råd - her er Tracey Cox' beste sexråd.

Del på husarbeidet
Alle studier viser at i en husholdning hvor mannen gjør halvparten av husarbeidet eller
nesten like mye, har parene bra sex. Det er stor forskjell på å føle seg som en slave og å føle at man er et team. Gjensidig respekt gir best sex.Egentid
Sett av minst 20 minutter hver dag til å prate sammen uten å gjøre noe annet samtidig og uten ha på tv-en i bakgrunnen. Kos dere hjemme alene, eller gå ut for å spise og drikke minst én gang hver fjortende dag. Hvis du ikke føler deg sexy, gjør noe sensuelt i stedet, for eksempel boblebad eller massasje, men pass på å inkludere berøring.

Dirty weekend
Ha en «dirty» weekend borte hver sjette uke. Tid sammen borte fra hverdagen gir tilbake gløden. Det trenger ikke koste mye, poenget er bare å komme seg unna oppvask, barn, regninger og svigerforeldre. Har du ikke råd til en weekend, sett av en kveld eller minst noen timer til å campe i hagen eller til å få noen få stjålne øyeblikk på et billig hotell.

Eksperimentér
Prøv alt minst én gang. Vær åpen og ikke dømmende dersom partneren din ønsker å kle seg ut som en indianer mens dere har sex. Vi har alle ulike preferanser, og alt er bra så lenge ingen blir såret fysisk eller emosjonelt. En dømmende holdning gjør at partneren din aldri mer vil foreslå noen nytt og annerledes.

Kyss!
Kyss ofte. Sexforskning er orgasmefokusert og glemmer ofte viktigheten av kyssing. Kyssing kan redde mange ekteskap. Par som har sluttet å kysse, opplever ofte at forholdet bedres dersom de kysser ordentlig minst ett minutt hver dag. Glem heller ikke berøring. Vær emosjonelt sjenerøs utenfor soverommet.

Ta initiativ
Hvis du alltid venter på at partneren din skal ta første skritt, går du glipp av noe. Følelsen av makt gir tenning. Ingenting føles mer sexy enn å være den som først drar ned glidelåsen.

Fortsett å krangle
Krangling er selvsagt ikke bare bra, men viser i alle fall at personene bryr seg om hverandre. Hvis du fremdeles slåss lidenskapelig, betyr det at du ønsker å understreke dine behov overfor partneren. Når lidenskapelige par slutter å krangle, betyr det at de har mistet håpet.

Tracey Cox deler sine beste sextips i boka Superdate.
Tracey Cox deler sine beste sextips i boka Superdate. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer