Helse & Livsstil

Orgasme-oppskriften

kk-no-leser Mina deler sine orgasmetips.

Publisert
Sist oppdatert
Innlegg: Jeg har lest en del tips fra forskjellige eksperter, og jeg synes kanskje det blir lagt litt lite vekt på det teknisk/praktiske når det gjelder oppnåelsen av orgasmen for kvinner. Helt klart at man må være tent, avslappet etc, men det er også et spørsmål om teknikk.

Det kreves litt muskelkontroll og stimulering av de rette stedene. En orgasme kan alltids komme av seg selv mens man sover, da er det gjerne fordi man er tissetrengt og har holdt seg i søvne. Man strammer musklene.
Muskulaturen i bekkenbunnen må hjelpe til med blodtilførselen til kjønnsorganene, og den må hjelpe til å bygge opp spenning i området.
Det kommer ingen utløsning hvis det ikke først er en form for spenning som kan utløses.

Det krever også stimulering av klitoris i de fleste tilfeller, det gjør det i allefall enklere.
Det er lurt å øve på egenhånd, enten med fingrene, dildo eller dusj, med eller uten dusjhode. Stram muskler og kjenn forskjellen med og uten stramming.

Når du får det til på egenhånd så venn partneren din til at du har «en finger med i spillet» selv. Ikke forvent at mannen skal finne ut av kroppen din hvis du ikke vet hvordan den virker selv. Tross alt er dere satt sammen på en helt annen måte.
Mina

Svar: Takk for dine tips! Det er mange lesere som lurer på hvordan de skal få til dette. Som psykolog er jeg selvfølgelig opptatt av psykologiske faktorer – bindinger og spenninger, tenning, trygghet på partneren, det å kjenne seg selv og kroppen sin – men du har helt rett i at saken har mange rent praktiske sider som det er nyttig å kjenne til.

Peder Kjøs
Psykolog og samlivsekspert
peder@kk.no

Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer