Menn

Orgasmen som tar helt av

Denne måten å komme på er ikke helt som andre. Lær det nå.

Alle kvinner har et G-punkt. Vi reagerer bare ikke likt ved stimulering. Les videre, og finn ut om du er følsom.
Alle kvinner har et G-punkt. Vi reagerer bare ikke likt ved stimulering. Les videre, og finn ut om du er følsom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fakta: Det er ikke bare menn som kan få utløsning. Kvinnelig ejakulasjon er ingen myte. Dette bør ikke komme som en overraskelse. Fenomenet ble nemlig kjent for hele 2500 år siden.
 • Sannheten om g-punktet
 • Supersex på en helg
 • Derfor bør du ha sex i kveld
 • Ble glemt

  Da lanserte grekeren Hippokrates, også kjent som legekunstens far, en teori om at barn ble unnfanget av sæd fra både kvinner og menn, skriver Erotikknett.no.Innen medisinen var det faktisk godt kjent at både kvinner og menn fikk utløsning i forbindelse med sex helt inntil 1700-tallet – da det tilsynelatende plutselig ble glemt. Hvorfor er noe usikkert, men trolig skjedde det rundt tiden da mikroskopet ble introdusert. Da kunne man nemlig se at kvinnelig ejakulasjonsvæske ikke inneholdt sædceller, slik som mannens, og var derfor ikke lenger «viktig». Muligheten for kvinnelig utløsning ble ikke allmennviten igjen før på 1950-tallet. Da beskrev den tyske gynekologen Ernst Gräfenberg kvinnelig ejakulasjon i tillegg til et bestemt erogent område i skjedeveggen – også kjent som Gräfenberg-punktet (forkortet G-punktet).
 • Harde fakta om sex
 • Sannheten om g-punktet
 • Dette er G-punktet

  Det er ved stimuli av G-punktet at kvinnelig ejakulasjon kan skje. Enkelte kvinner oppgir at dette gir en mer intens orgasme enn ved klitorisstimuli, skriver Helsenett.no.G-punktet er et svamplegeme i framveggen av skjeden. Dette inneholder flere kjertler som kan skille ut væske ved orgasme.G-punktet ble lenge omtalt som «gynekologiens UFO». I dag er imidlertid de fleste forskere enige om at G-punktet eksisterer. Alle kvinner reagerer bare ikke likt ved stimuli. Finn ut hvordan du selv reagerer ved å følge anvisningen under. Prøv på egenhånd eller få hjelp av en partner.
 • Harde fakta om sex
 • Den store stillings-guiden
 • Sprit opp favorittstillingen
 • Slik finner du G-punktet:

  1. Før en eller to fingre inn i skjeden med håndflaten vendt oppover.2. Bøy fingrene oppover slik at de tar borti den fremre skjedeveggen. Overflaten til G-punktet vil kjennes noe mer ru enn skjedeveggen for øvrig. Man bør vente med stimulering av området til kvinnen er tilstrekkelig opphisset. Da vil området svelle opp og bli fast og rundt.
 • Sannheten om g-punktet
 • Sex for viderekomne
 • Bli trendy i senga
 • Slik stimulerer du G-punktet:

  1. Legg deg på ryggen med bøyde knær og fotsålene ned i sengen. Putt gjerne en pute eller noe annet under baken som løfter underlivet opp.2. Før to fingre inn i skjeden med håndflaten opp. Vær oppmerksom på skarpe negler. Press fingertuppene lett mot den fremre skjedeveggen.3. La fingrene gli søkende over området. Hvis du er følsom nok, vil det kjennes godt når det riktige stedet blir truffet. 4. Fortsett å stimulere G-punktet til du/partneren kjenner en hevelse mot fingertuppene.5. Gli fingrene fram og tilbake. Veksle med sirkelbevegelser. Øk trykket etter hvert. Riktig stimuli skal kunne gi en dyp vaginalorgasme dersom G-punktet er følsomt nok. Ved en eventuell orgasme vil noen kvinner oppleve utløsning samtidig.Enkelte føler gjerne også at de må tisse. Dette kommer av at G-punktet befinner seg i området rundt urinblæren. Væsken som kommer ved utløsning er imidlertid ikke urin – men væte som skilles ut fra kjertlene i svamplegemet.Denne artikkelen ble publisert på KK.no første gang 18. september 2008

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer