Orgasme

Orgasmer gir bedre helse

Det trenger ikke smake vondt for å gjøre godt. Orgasmefordelene er mange.

Om du får den alene eller sammen med noen - det er god helse i en god orgasme. Foto: Image Source
Om du får den alene eller sammen med noen - det er god helse i en god orgasme. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At det er godt er god nok grunn til å skaffe seg en orgasme, men jo flere unnskyldninger jo bedre. Orgasmefordelene er mange, skriver Ken Chisholm iLivestrong. Chisholm har tredve års erfaring innen helsearbeid, ortopedi og kirurgi.

Han brenner for at folk skal ha kunnskap og interesse for sin egen helse. Og nå også sine orgasmefordeler:

Orgasme virker avspennende

Under akten slår hjertet ditt fortere, blodet renner raskere gjennom årene, og musklene spenner seg. Når kvinner har sex begynner områdene i hjernen som styrer frykt, angst og andre sterke følelser å slappe av.
Orgasmen er et avslappende punktum, og prosessen frigjør spenninger som har bygget seg opp i løpet av dagen.

LES OGSÅ: Her er orgasmestillingen

Orgasme hjelper deg å sove bedre

Menn opplever et hurtig fall i blodtrykket og en plutselig avslappet følelse etter sex. Hos kvinner er effekten litt mer progressiv, men ikke mindre viktig av den grunn. Orgasmer frigjør endorfiner, som virker veldig beroligende.

Orgasme roer hungeren etter junkfood.

Og til og med noen ganger suget etter sigaretter.Seksuell stimuli aktiviserer produksjonen av fenetylamin, et naturlig amfetamin som regulerer appetitten vår. Så før du stapper innpå, bør du kanskje ta en tur på rommet ditt?

LES OGSÅ: Har du hørt om denne orgasmen?

Orgasme brenner kalorier

En halvtimes forspill og samleie brenner cirka 150 kalorier, og litt til hvis orgasmen kroner verket. Gjør du det riktig kan faktisk en orgasme brenne av 1000 kalorier på 20 sekunder.

Orgasme kan virke smertestillende


Endorfinene som strømmer når man har sex kan øke toleransen din for smerter med opptil 70 prosent under orgasmen. Dette varierer fra person til person, men mange har nok oppdaget at de har glemt at de både hadde hodepine og menssmerter før himmelen åpenbarte seg.

LES OGSÅ: Ingen olympisk konkurranse

Orgasmer hjelper på huden


Ifølge Ezilon.com svetter kroppen - og kvitter seg med giftstoffer og frigjør oljer som er bra for huden. Tung pust og raskere puls gjør at mer oksygen sirkulerer i kroppen vår, og det holder organene våre sunne.

Orgasmer kan gi oss et sunnere immunsystem


En studie ved Wilkes University viste at studenter som hadde regelmessig sex hadde høyere nivåer av immunoglobin A, som kan hjelpe oss å bekjempe forkjølelse og influensa. I en annen studie fant forskerne ut at regelmessige orgasmer kan øke infeksjonsbekjempende celler med opp til 20 prosent. Doktor Ted McIlvenna har funnet ut at seksuelt aktive mennesker har det gøyere enn andre, og har færre sykedager.

LES OGSÅ: Veien til orgasme

Orgasmer kan regulere menstruasjonssykluser

Regelmessig seksuell aktivitet kan hjelpe syklusen på plass, ifølge endokrinolog Winifred Cutler. Og enda bedre, ukentlig sex kan øke østrogennivået i blodet, noe som er bra for hjerte- og karsystemet. Det kan også føre til at det blir mindre av det dårlige og mer av det gode kolesterolet, og huden og benbygningen nyter godt av østrogenmengden.

Orgasme styrker immunforsvaret ditt

Orgasmer gjør at DHEA-nivået i kroppen øker mange ganger sitt normale nivå. Dette er hormonet som kan styrke immunforsvaret ditt, holde huden ung, reparere vev, forbedre mentale evner og til og med virke som en antidepressiva. Så helsegevinsten ved å ha sex og sørge for mange orgasmer, er et lengre og gladere liv.

LES OGSÅ: Den store orgasmeguiden

Orgasme gjør deg kjærlig

Orgasme frigir hormonet oksytocin, noe som er antatt at virker inn i hvordan man knytter seg til andre mennesker. Dette hormonet er også kjent som fred-og-ro-hormonet og kjærlighets- og samhørighetshormonet.

Orgasme gjør folk mindre voldelige

Det skriver 4 Mens Health. Doktor Alfred Kinsey ble berømt på 50-tallet for studiene sine, og han beviste at regelmessig sex og orgasmer har en langtidseffekt som hjelper oss å være i psykisk balanse.

LES OGSÅ: Ja, vi faker

Orgasme kan forlenge livet ditt

Senere studier har vist at hyppig sex og orgasmer fører til lavere dødelighet for begge kjønn, og lavere risiko for hjerteinfarkt hos kvinner.

Orgasme er bra for prostata

En australsk undersøkelse viser at hyppig ejakulasjon i alderen 20 - 50 år reduserer risikoen for prostatakreft dramatisk. En annen studie hjelper dette også mot smertefull urinering når menn blir eldre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer