Henne

Øvelsene du ikke dropper

De kan nemlig ha en helt spesiell effekt.

SUPERT FOR MAGEN: Du kan gjøre både mage, arm og kjernemuskulaturøvelser med en treningsball. Sørg for at du kjøper en ball som er stor nok, og at det er nok luft i den. Den skal være "stram", men ikke så stram at du spretter av når du setter deg på den.
SUPERT FOR MAGEN: Du kan gjøre både mage, arm og kjernemuskulaturøvelser med en treningsball. Sørg for at du kjøper en ball som er stor nok, og at det er nok luft i den. Den skal være "stram", men ikke så stram at du spretter av når du setter deg på den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er det mulig å få orgasme, eller i det minste en kilende nesten orgasmisk følelse, av trening? Ja, det er det.
 • Trening gir bedre sex
 • Dette gjør deg god i senga
 • Veltrent med sex
 • Mer enn en myte

  Da Adam Campbell, Men’s healths faste blogger, skrev et innlegg om dette hadde han neppe regnet med så overveldende respons. Mange kvinnelige lesere kunne nemlig bekrefte at de opplevde dette, og noen gjorde også bruk av høyst personlige teknikker for å gi treningen det lille ekstra, skriver Woman’s health. Men hva er hemmeligheten? - Når en kvinne trener frigjøres det dopamin og endorfiner og dette kombinert med spenningen i underkroppen kan gi henne den klitorale stimuli som er nødvendig for at hun når klimaks, sier Vioctoria Zdrok, sexterapeut og forfatter av The Anatomy of Pleasure til Woman's health. Hun får støtte av Joy Davidson, forfatter av Fearless Sex. - Kvinner som opplever dette har gjerne trent opp bekkenmuskulaturen og strammer automatisk disse musklene når de gjør visse øvelser, for eksempel mageøvelser eller det vi kaller for core-trening, øvelser for kjernemuskulaturen. Slik trigger de nervene i underlivet, vel og merke dersom de repeterer øvelsen noen ganger, sier hun.
 • Sex som gjør deg sprek
 • Den magiske sexmuskelen
 • Orgasmiske øvelser:

  Ingen garantier, men ekspertrådet er altså å gjøre øvelser som får deg til å stramme bekkenmusklene, bygge opp spenning i bena og underlivet og trigge nerveimpulser nedentil. Her er noen forslag:

  1. Hangman

  Heng etter armene i en ribbevegg eller lignende med samlede ben. Løft dem så opp i været og stopp når de danner en vannrett vinkel. Se øvelsen illustrert her.

  2. Hangman med vri

  Heng etter armene i en ribbevegg eller lignende med samlede ben. Bøy så bena og løft dem mot deg til de danner en 90 graders vinkel. Vri så kroppen din mot venstre, innta startposisjonen igjen og deretter mot høyre. Se øvelsen illustrert her.

  3. Planken

  Ligg på ryggen med bøyde bein og løft så det ene benet strakt ut fremfor deg mens du krysser hendene over brystet. Så løfter du hele underkroppen fra gulvet, mens kun skuldrene og det ene bøyde beinet gir deg støtte. Bytt så bein og repeter øvelsen flere ganger. Se øvelsen illustrert her.

  4. Saksen

  Ligg på ryggen med håndvekter i hendene. Løft armene opp bak hodet, men ikke la dem hvile i gulvet. Løft så bena strakt fra gulvet. Deretter tar du det ett steg videre ved å løfte bena ytterligere, rett til værs og tilsvarende armene så de nesten kommer borti de strakte bena dine. Se øvelsen illustrert her.

  5. Kasteballen

  Ligg på ryggen på en treningsbenk med bena innunder den for støtte. Ha en liten medisinball i hendene og hvil den rett under bysten. Heis deg så opp og kast ballen rett opp i været, ta den i mot og senk deg ned på benken igjen. Se øvelsen illustrert her. Se hele treningsprogrammet illustrert her.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer