Diett

Overspiste du i helgen?

Gikk du også på en kalorismell? Slik kommer du i gang igjen.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har vel alle vært der, hvor vi febrilsk har lett etter snarveier som kan hjelpe oss å holde matchvekten. Gamle vaner er vonde å vende - og hva gjør du når du har falt av lasset igjen? Tina Haupert fra Health.com har funnet fire enkle måter å komme seg igang igjen.

Du spiste for mye bursdagskake

I stedet for å slå deg selv i hodet fordi du spiste for mye kake i bursdagen til kollegaen din, kan du riste det av deg og si til deg selv at du må utøve større selvdisiplin neste gang. Hva er poenget med å bli sur på deg selv? Spis det samme sunne som du pleier til middag og kvelds, og for å utmanøvrere de ekstra kaloriene kan du være skikkelig flink ved måltidene dagen etterpå, og planlegge (og gjennomføre) en god, svett treningsøkt. Så er du cirka på null igjen.

Les også: Maten som gjør deg slankere

Du har undervurdert porsjonene

Når påleggslaget på skiva blir tykkere og tykkere, og antall brødskiver flere og flere, bør du ta frem kunnskapen om kalorier og mengde igjen. Du kan fremdeles spise litt peanøttsmør, så føler du ikke at alt godt er tatt fra deg, men ikke tøm hele krukken på under ei uke. Tenk gjennom hva kroppen trenger, og hold deg til det.

Du koste deg litt mye på ferie

Det er lett å ta av når man er på ferie, med deilig mat på alle kanter. Hold deg til noen enkle ferietips i løpet av reisen. Når du kommer tilbake kan du lage deg et godt, sunt måltid og fortsette derfra. Husk de gode følelsene du får når vekten går nedover, kroppen føles strammere. Det motiverer til videre arbeid mot målet.

Les også: Bedre enn slanking

Du har ikke trent på ei uke

Noen ganger får man treningsavsky, der treningsstudioet får pengene dine gratis og TV frister mer. En av de beste måtene å motivere seg selv på er bestikkelser. Kjøp en søt treningstopp, last ned noen flere sanger på iPoden - og TVen vil ikke lenger friste like mye. Og hvis det er det som skal til for å få deg opp i joggeskoene, skal du være fornøyd med den økonomiske utskeielsen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer