KATTEFORM: Prøv gjerne å legge høstens mørke juveltoner i en mer katteøyneaktig form. Foto: All Over Press
KATTEFORM: Prøv gjerne å legge høstens mørke juveltoner i en mer katteøyneaktig form. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Øyenskyggen alle kler

Grønn øyesminke er en av høstens vakreste trender.

Publisert
Grønn øyesminke i katteaktig form preget catwalken hos Jason Wu, og dette er virkelig en trende du bør bite deg merke i.

– En av høstens vakreste trender, og den passer alle, sier Tone Vid Skipá, makeupartist og skjønnhetsjournalist i KK.


Juveltoner eller militærgrønt?

– Fargene går fra mose til militærgrønt, men ekstra kult blir det når du også bruker en irrgrønn kajal under øynene. Det høres kanskje rart, men det er veldig lekkert, sier hun.

Makeupartist Ingrid Presttun Eide, daglig leder på makeupskolen Art Complextion foretrekker de mørkere, mer høstlige fargene denne sesongen.

– Om du vil kaste deg på trenden med grønn øyenskygge, bør du gå for sesongens dype juveltone.

– Prøv gjerne å bruke juvelgrønn sammen med andre mørke skygger, eller som et slør over en metallisk skygge for det rette uttrykket, sier Presttun Eide.

– Nude lepper passer best til, legger Skipá til.

(Saken fortsetter under bildet.)

LES OGSÅ: Smink øynene yngre

Slik soter du med grønt

Trinn 1: Start gjerne med en primer, så får du fargen til å sitte hele dagen. Legg en øyeskygge i en litt lysere grønnfarge på øyelokket, helt opp til globelinjen.

Trinn 2: Bruk en mørkere grønn skygge til å definere globallinjen fra ytre hjørne og inn mot midten. Bruk en mellomstor øyeskyggekost og små sirkelbevegelser for å få til dette.

TIPS: Det er enklere å se hvor du skal legge skyggen i globalen hvis du har speilet litt nedenfor øyet, lener hodet litt bakover og ser ned i speilet mens du legger skyggen.

Trinn 3: Men en liten, tett øyeskyggekost, legg en enda mørkere skygge, enten grønn, brun eller svart, langs ytre del av øvre vippekant og dytt den inn i øyevipperota. Denne skyggen skal bare dekke omtrent halvparten inn på øyet og bli gradvis tynnere og dusere inn mot midten. Det skal se ut som en veldig utduset eyeliner. Gjør det samme også langs nedre vippekant, og pass på at du duser den godt omtrent midt under øyet. Eventuelt kan du gjøre som Skipá foreslår og gå for en irrgrønn kajal på nedre vippekant.

Trinn 4: Påfør raust med mascara og definer øyebrynene litt med en farge som er litt lysere enn dine egne bryn for en fin finish.

LES OGSÅ: Stjernene elsker sotede øyne

Se flere bilder her:


Du kan selvsagt bruke øyeskyggene til denne tradisjonell, sota looken, men fargen kan også brukes på en helt annen, mer grafisk måte.

Prøv en grønn eyeliner

– Den kan gjerne legges i samme form som de grafiske, svarte eyelinerene om trenden skal kopieres eksakt, foreslår Presttun Eide.

Begynn innerst i øyekroken og hold øynene åpne, jobb deg utover i rolig med korte, presise bevegelser. Start med en tynn strek før du gradvis gjør den tykkere ut mot ytre øyekrok. Vipp gjerne lineren opp i retning brynet for en pinup- eller mod-look.

Se da for deg at linjen på nedre vippekant fortsetter mot ytre kant av øyebrynet. Dra streken så langt opp du ønsker før du trekker den ned igjen mot øvre vippekant. Du har da en slags trekant ved ytre øyekrok, som du fyller inn med lineren.

Om du ikke har lyst til å investere i både en øyeskygge og en eyeliner, trenger du ikke å stresse. Det går nemlig helt fint å lage eyeliner av øyeskyggen.

Fukt en eyelinerkost med vann eller et såkalt mixing medium og ta deretter litt øyeskygge på kosten.

Pass på at du fukter bare et lite hjørne av øyeskyggen, siden fukt fort kan skape en hinne over pudderet og ødelegge det som øyeskygge.

Se alle trinnene med bilder og detaljerte beskrivelser her:


Flere av høstens trender

 • Slik legger du høstsminken
 • Nå skal eyelineren være blå
 • Fire måter å bruke trendfargen på
 • Slik bruker du mørk leppestift
 • Her er høstens hotteste farger
 • Den franske manikyren har fått en ny vri
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer