Nye studier tyder på at p-piller kan påvirke kvinners valg av kjæreste, ifølge The Wall Street Journal.  Foto: All Over Press
Nye studier tyder på at p-piller kan påvirke kvinners valg av kjæreste, ifølge The Wall Street Journal. Foto: All Over Press Vis mer

Partnervalg

P-pillen kan påvirke partnervalg

Og den kan også ha noe å si for din tiltrekningskraft på menn.

Nye studier tyder på at når kvinner bruker hormonell prevensjon som for eksempel p-piller, så forstyrrer den hjernens kjemiske signaler. Det påvirker kvinnenes egne preferanser for romatiske partnere, og også hvilke menn som finner deg attraktiv, ifølge FoxNews.

I løpet av den månedlige syklus endrer kvinnen preferanser for hvilken mann hun vil ha. Når er kvinne er fruktbar, kan hun foreksempel se etter en mann med mer maskuline trekk.

Når man er på pillen eller andre hormonelle prevensjonsmidler forstyrrer det denne naturlige dynamikken, noe som gjør at mindre maskuline menn synes mer attraktivt, viser en voksende mengde bevis.

LES OGSÅ: Derfor elsker vi å kysse

Påvirker forholdet?

Funnene har ført til at forskere lurer på om dette innvirker på våre partnervalg, kvaliteten på forholdene og til og med barnas helse i disse partnerskapene.

Evolusjonære psykologer og biologer har lenge vært interessert i faktorer som fører til folks valg av partnere.

Lukt er viktig

Vi har hørt om t-skjorte-studien, der kvinner skulle lukte seg frem til hvilken mann de fant interessant. Funnene viste at mennesker overfører og gjenkjenner informasjon relevant for seksuell tiltrekning gjennom luktstoffene feromoner.

Kvinnene foretrakk menn som hadde immunforsvar mest forskjellig fra sitt eget. Barn skal visstnok bli sunnere dersom foreldrenes immunforsvar er forskjellig.

LES OGSÅ: Dette tenner vi faktisk på

Vil ikke skremme

Forskerne vil ikke skremme eller stoppe kvinner fra å ta hormonell prevensjon.

- Men vi vil kartlegge om det påvirker vårt romantiske liv og helsen til barna, ifølge Alexandra Alvergne, forsker i biologisk antropoligi.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: