Helse & Livsstil

På slanker'n i 31 år

En gjennomsnittlig kvinne tilbringer 31 år av livet på slankekur.

På slanker'n i 31 år
Publisert
Sist oppdatert
Dette viser en ny undersøkelse som er foretatt blant 1446 britiske menn og kvinner, skriver avisen Daily Mail.

Litt overraskende er det kanskje at undersøkelsen viser at menn også slanker seg nesten like mye som kvinner - de tilbringer 28 år av livet på diett.

Ifølge den britiske undersøkelsen varer en gjennomsnittlig slankekur i 5,5 uker. For å komme opp i 31 år på slanker'n i løpet av livet, betyr dette at vi starter på'n igjen med ganske javne mellomrom, og forrt kan ende opp som jojo-slankere.

- Det tar ganske lang tid for kroppen å tilpasse seg et økt energiinntak, og derfor må man gradvis øke energiinntaket etter en diett. Hvis man ikke tar hensyn til dette er man fort på vei inn i jojo-slankerens onde sirkel, skriver KKs kostholdsekspert Jeanette Roede.

Mer enn halvparten av kvinnene oppgir at de gjerne vil slanke seg fordi de vil passe inn i lekre klær. Mennene, derimot fokuserte mer på helsefordelene ved å gå ned i vekt. Og mens mennene drømmer om å få kroppen til Beckham eller Brad Pitt, ønsker damene seg timeglassfigur og rangerer Marilyn Monroe høyset på lista over drømmekropper.

En annen undersøkelse som nylig ble gjennomført i Sverige for magasinet Glamour, mener at de fleste svenske kvinner synes prinsesse Madeleine har drømmekroppen, skriver Aftonbladet. Dette kan tyde på at kvinner i flere land ikke lenger anser sylslanke modeller for å være idealet.

- Det er oppløftende å se at kvinner er realistiske. De prøver ikke å komme inn i størrelse 34, men ser heller opp til mer formfullendte kvinner, sier ernæringsfysiolog Sian Porter til Daily Mail.


LES OGSÅ:
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Jojo-forbannelsen • Marilyn Monroes timeglass-formede kropp er idealet for stadig flere kvinner.
  Marilyn Monroes timeglass-formede kropp er idealet for stadig flere kvinner. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer