Selvbruning

Påfør selvbruning med en svampvott

Er behagelig mot huden og gjør at du unngår oransje selvbruningshender.

REDDER HENDENE: Denne svampen (lys på den ene siden, mørk på den andre) er fôret med plast og gjør derfor at du unngår misfarging av hendene når du påfører selvbruningsprodukter. Se mer info lenger ned i saken. Foto: Getty Images og produsenten
REDDER HENDENE: Denne svampen (lys på den ene siden, mørk på den andre) er fôret med plast og gjør derfor at du unngår misfarging av hendene når du påfører selvbruningsprodukter. Se mer info lenger ned i saken. Foto: Getty Images og produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lei av solbrente skuldre og rødflasset nese?

Heldigvis er selvbruning både sunnere og raskere enn å steke seg timesvis i skadelige UV-stråler.

Og selv om det fortsatt finnes eksempler på at det kan gå riktig så galt, er de moderne selvbruningsproduktene stort sett veldig gode og gir pene, mer moderate resultater.

Ja, du kan faktisk bli perfekt brun uten sol.

LES OGSÅ: Hertuginnen har brunfargen alle vil ha

SVAMP: Denne enkle votten gjør påføringen av selvbruningsproduktet til en drøm og gjør at du unngår misfarging på hendene.  Foto: Produsenten.
SVAMP: Denne enkle votten gjør påføringen av selvbruningsproduktet til en drøm og gjør at du unngår misfarging på hendene. Foto: Produsenten. Vis mer

Lei misfarging?

Det eneste som kan være et problem med selvbruning - særlig de du smører på, er at håndflatene og fingrene misfarges etter påføringen. Det er rett og slett vanskelig å unngå dette, og det er både stygt og veldig avslørende.Plasthansker går selvsagt an å bruke, men det er ikke spesielt deilig å gni disse inn mot huden.

En såkalt «svampvott» kan derfor være en genial investering hvis du bruker selvbruning en del.

Svampen på utsiden av votten gjør det enkelt å påføre selvbruningsproduktet jevnt og pent. Plasten på innsiden av hansken sørger for at produktet ikke lekker inn og farger hendene dine.

Selvbruningsprodusent St. Tropez er blant dem som produserer en slik hanske. Den kan kjøpes der du kjøper St. Tropez-produkter, eller bestilles på nett, for eksempel hos Feelunique.com (ekstern lenke), hvor den koster ca. kr 34.

LES OGSÅ: Trikset som gir deg fantastiske legger

Slik får du finest brunfarge:

1. Skrubb huden godt med hampvott eller kroppsskrubb. Bruk en egen skrubb for ansiktet. Da fjernes den tørre huden som er årsaken til at fargen blir ujevn. Husk å skrubbe ekstra godt på albuer, knær og føtter.
2. Hvis du skrubber deg rett før selvbruningen, bør du unngå oljete sukker- og saltskrubber.
3. Skrubb deg gjerne dagen i forveien eller på morgenen. Da bruker du ikke så lang tid på en gang.
4. Velg deg ett område av gangen, for ekempel den ene leggen, og smør med raske bevegelser. Pass på at alle steder blir like jevnt smurt med lik mengde krem.
5. Vask hendene godt!
6. Beste trikset! Avslutt med et veldig lett lag bodylotion over hele kroppen. Da blir fargen garantert jevn. Fargen blir kanskje bitte litt svakere, men det er bedre enn skjolder. Husk overgangen til føttene, og smør resten av kremen på hendene.
7. La kremen trekke godt inn i huden før du tar på løstsittende tøy.
8. Unngå vann i 4 timer. Derfor er også den beste tiden å ta selvbruning på kvelden slik at du kan sove med den.

LES OGSÅ: Det perfekte tidspunktet for selvbruning

De beste selvbruningsproduktene:Dagen derpå

Dagen etter du har påført kremen eller moussen, bør du alltid dusje av deg overflødige produktrester. Du kan nemlig justere eventuelle skjolder ved å få av restene.

I tillegg bør du alltid skrubbe huden lett, gjerne med en hampklut, et par dager etterpå. Igjen fjerner du døde hudceller og hjelper fargen å slites av penere og jevnere.

Gjenta gjerne påføringen med noen dagers mellomrom. Moderne selvbruningsprodukter er stort sett laget for å gi deg en mer naturlig og gradvis mørkere brunfarge. Det skal se ut som du har ligget i hagen eller parken et par dager, ikke grillet deg selv i Syden-sola i et par uker. Derfor må du også gjenta prosessen for å få en dypere farge.

Tryggeste måte å bli brun på

Ifølge overlege Joar Ausdal på Hudavdelingen Rikhospitalet er selvbruning den sikreste måte å bli brun på.

Han mener også at selvbruning ikke er farlig siden selvbruningen bare oksiderer med de døde hudcellene, og ikke trekker inn i huden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer