Grove pannekaker kan imidlertid være topp mat - både til frokost, lunsj, middag eller som mellommåltid. Og særlig proteinpannekaker i forbindelse med trening, har blitt populært blant bloggere og matentusiaster.

Lag dem grovere
KK.no har tidligere tipset om hvordan du kan gjøre barnas middagsfavoritt enda litt sunnere - ved bruk av grovt mel og havregryn.– Det er ingenting i veien for å spise pannekaker til middag - bare bytt ut en del av hvetemelet med grovt mel eller havregryn, har Wenche Andersen, kostholdsøkonom, matjournalist og kokk i innslaget «Wenches kjøkken» på «God Morgen Norge», tidligere uttalt til KK.no:
Ved bruk av grovt mel og havregryn får kroppen tilført mer fiber, som hjelper den med å kvitte seg med det dårlig kolesterolet og hindrer blodsukkeret fra å stige for fort.
– Bare husk at du ikke erstatter alt hvetemelet med havregryn eller grovt mel, da vil de ikke henge sammen. Istedenfor bør du erstatte halvparten av melet, har Andersen fortalt.
LES OGSÅ: Bytt ut vanlig hvetemel med dette
Sunt, godt og proteinrikt
For deg som har lyst på noen flere spennende oppskrifter - både sunne og mindre sunne, har også helsenettstedet Health.com samlet noen av sine favorittoppskrifter som er rike på protein, mettende og gode.Vi har plukket ut tre av dem som du får listet opp nedenfor. Du kan for eksempel servere dem med mager vanilje-kesam og frukt (bananer, blåbær, jordbær eller fersken, for eksempel) for et sunnere alternativ til lønnesirup, og vips så har du noe å variere brødskiva, havregrøten og smoothien med.
LES OGSÅ: Bytt ut hvetemel, ris og pasta med dette
Søtpotetpannekaker (glutenfritt)
Oppskrift fra: Run Eat RepeatDisse pannekakene er proteinrike og glutenfrie, dessuten gir søtpoteten dem en god smak. Er du opptatt av å kutte ned på sukker, kan du erstatte det med et annet søtningsmiddel, som sukrin eller honning, om du foretrekker det.
OBS! Én kopp tilsvarer litt i overkant av 2,3 desiliter.
Slik gjør du det:
Mos søtpoteten skikkelig og bland sammen med alle de andre ingrediensene. Sørg for at stekepanna er ordentlig varm og ha litt smør eller olje i panna. Røra blir ganske tjukk, så du må spre den utover. Stek på den første siden til pannekaka er passe stekt. Følg med og pass på at den ikke blir brent.
LES OGSÅ: Få i deg fiber, helt uten pasta
Bananbrødpannekaker
Oppskrift fra: Peanut Butter FingersDenne oppskriften er nok til fire mellomstore, tjukke pannekaker. Du bør prøve dem selv om du ikke liker cottage cheese, for både smaken og konsistensen forsvinner litt i blenderen.
Slik gjør du det:
Varm opp stekepannen på medium varme og ha i litt olje eller smør i panna. Kombiner alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør den til en relativt jevn røre. Hell røra i panna – det er nok til cirka fire tjukke pannekaker. Stek i omtrent tre minutter, til kantene begynner å stivne, før du snur pannekakene og steker dem i et par minutter til.
LES OGSÅ: Velger du riktige karbohydrater?
Proteinpannekaker uten mel
Oppskrift fra: Fannetastic FoodDenne oppskriften er nok til én pannekake og helt uten mel. Linfrøene er en super kilde til sunt fett, men de må knuses for at du skal få full effekt.
Slik gjør du det:
Miks alle ingrediensene i en bolle og rør til den er jevn og fin. Hell røren i en oppvarmet stekepanne med litt smør eller olje i og stek på medium varme. Nøkkelen er å la pannekaken steke i fred i omtrent 10 minutter. Ikke rør den – den tar rett og slett litt tid. Sjekk etter omtrent 10 minutter og snu pannekaka når den er klar til det. Stek den andre siden i cirka et minutt.
LES OGSÅ: Tre grunner til at hvete er fetende