Helse & Livsstil

Pappa blir tjukk

Det er ikke bare menneskehannen som legger på seg i sympati med sin gravide partner.

Publisert
Sist oppdatert
Det hevdes ofte at menn legger på seg når deres partnere går gravide. Nå viser en studie fra University of Wisconsin-Madison at dette gjelder andre dyr også.

Når hunnene av apeartene marmoset og tamarin venter sine små apebarn øker også hannens kroppsvekt med rundt 10 prosent, melder forskning.no . Apene av disse artene er kjent for å være spesielt hengivne som foreldre, samt for sin monogame livsførsel.

Forskere tror de vordende apefedrene legger på seg som en forberedelse til prøvelsene de kommer til å bli satt på når avkommet ankommer.

- Både hann-marmoseter og hann-tamariner er tungt involvert i omsorgen for avkommet. På et eller annet vis snapper hannene opp de hormonelle forandringene de gravide hunnene gjennomgår, og dette fører til endringer i deres egne reproduktive hormoner, sier forsker Toni Ziegler i en pressemelding.

Det vi selvfølgelig lurer på, er om det samme skjer med menn når deres kjære er gravide. De siste årene har imidlertid forskerne observert tilfeller av vektøkning og andre graviditetssymptomer hos menn med gravide partnere.

Foto: University of Wisconsin-Madiso
Foto: University of Wisconsin-Madiso Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer