KK.NO: Paprikaer kommer i mange ulike farger og fasonger. Grønne, gule, oransje og røde.
Noen har klassisk paprikaform, mens en del nye sorter, som for eksempel spiss paprika, er avlang og ser mer ut som en stor chili.
Paprika er en meget anvendelig grønnsak. Uansett om du liker den rå på brødskiva eller tilberedt i en wok, så har den en rekke positive effekter på helsen din.
LES OGSÅ: Derfor er paprika bra for helsa
Rik på C-vitamin
Svært mange nordmenn har influensa eller er forkjølet om dagen, og tyr til forskjellige metoder for å bli friskere.
Rå paprika er proppfull av C-vitaminer (som forskning har vist at hjelper mot forkjølelse - hvis du er aktiv i tillegg), kun «forbigått» av eksotiske guava på den statlige oversikten over næringstabellen.
Modne paprika (røde, gule, grønne og oransje) inneholder faktisk 200 mg C-vitamin pr 100 gram, skriver Bama på sine nettsider.
Rød paprika inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsinen, og den grønne og oransje følger hakk i hæl. Det er likevel den gule som er «vinneren», har helsenettsiden Health.com tidligere skrevet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger