Helse & Livsstil

Par i hjerter

- Alt det viktige i livet handler om ditt forhold til andre, mener ekteparet Peder Kjøs og Hanne Weie Oddli. Våre samlivseksperter på kk.no blir nå også fast innslag i bladet KK.

Par i hjerter
Publisert
Sist oppdatert
Les hele artikkelen i ukens KK, i salg fra mandag 3. september.- Alt det viktige i livet handler om ditt forhold til andre, mener ekteparet Peder Kjøs (39) og Hanne Weie Oddli (36). Paret er KKs sex- og samlivseksperter, og overtar spalten etter Åsa Rytter Evensen.Paret bor i Asker med sine tre barn, Alfred (1 ½) og Anna (4 ½) som de har sammen, og Eirik (15) som er Peders sønn fra et tidligere forhold.– Hverdagen er størsteparten av livet, sier Peder.– For oss handler det om å være til stede der, og ikke strebe etter framtidige dager. Spektakulære ting er ikke viktige for oss. Akkurat nå har vi små barn, og da blir det heller ikke plass til så mange «voksenting».– Nei, vi er lykkelige hvis kabalen med jobb og hjemmeliv går opp, smiler Hanne. Hanne Weie Oddli og Peder Kjøs er samlivseksperter på kk.no. Nå vil paret også svare på spørsmål fra leserne i bladet KK.
 • Peders faste spalte på kk.no
 • Hannes faste spalte på kk.no
 • – Dere virker veldig samkjørte, i alle fall faglig sett?– Ja. Hanne har kanskje en større hang til å se etter biologiske grunner til at vi er som vi er.– Og du mener tidlige familieerfaringer er viktigst, repliserer hun.– Klarer dere å leve som dere lærer?Hanne humrer.- Jeg forsøker å handle i tråd med prinsippene, men det hender jo at jeg tenker at nå gjør jeg det ikke.– Ja, for man kan vel bli skikkelig forbanna på partneren sin iblant, selv om man er psykolog?- Vi har lært teknikker for hvordan man skal håndtere sinne, sier Peder.– Og vi «avslører» jo av og til at den andre bruker disse teknikkene. Da er det viktig å anerkjenne det. Det viser jo at partneren er interessert i en minnelig løsning.– Blir du aldri lei?– Jeg kan bli lei av et bestemt fagområde, men jeg blir aldri lei av mennesker. Vi er forunderlige skapninger. Jeg blir stadig inspirert på nytt.– Det er vel en forutsetning for oss, å tenke at det er mennesker vi jobber med, og ikke et problem. Når jeg har et menneske med en spiseforstyrrelse foran meg, er det mennesket med hennes forsøk på å mestre sin spiseforstyrrelse jeg blir opptatt av, sier Peder.Hanne visste tidlig at hun ville bli psykolog.– Jeg er opptatt av mennesker. Når jeg er et sted tenker jeg på hvordan det sosiale samspillet fungerer der. Det er luksus å ha denne jobben.For Peder var det mer tilfeldigheter som gjorde at han ble psykolog.– Menneskesinnet har alltid interessert meg. Da jeg var i tenårene hadde jeg en barnslig fascinasjon for seriemordere. Hvorfor ble de som de ble? Det er spennende å prøve å forstå hvorfor noen blir så annerledes.– Er det ikke rarere at så mange blir så like?– Det er noe jeg er veldig opptatt av, sier Hanne.– Det å være «normal» er tydeligvis viktig for mange. Jeg tror det handler om behovet for tilhørighet. Vi er flokkdyr, men vi er også veldig forskjellige. Det er et mangfold der ute, hvor man også kan kjenne seg igjen. Det er det jeg håper vi kan være med og gjøre synlig i KK.
 • Les mer om kjærlighetshjelperne her
 • Peders faste spalte på kk.no
 • Hannes faste spalte på kk.no
 • Spør Peder Kjøs: Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende en e-post til peder@kk.no.Spør Hanne Weie Oddli: Hanne svarer på spørsmål om små og store hverdagsproblemer som berører mental helse. Har du spørsmål kan du sende e-post til hanne@kk.no.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer