Duft

Parfyme-ordliste

Vil du lære mer om parfymer? Her er en miniordliste over det viktigste du trenger å vite.

Parfyme-ordliste
Publisert
Sist oppdatert
Amber: Det engelske ordet for rav. Dukker ofte opp også på norsk i beskrivelse av parfymeduft.Cananga: Annet navn på ylang ylang.Champaca: Tre med hvite blomster som dufter søtt og krydderaktig, og er kjent for å ha en stimulerende effekt.Frangipani: Også kalt plumeria eller lei-blomst. Gul-hvite eller rosa blomster som vokser på buskliknende trær. Finnes på øyer i Stillehavet, Det karibiske hav, Sør-Amerika og Mexico. Dufter tropisk søtt.Guava: Frukten fra guavatreet. Frukten er grønn eller rosa som umoden, gul eller rød som moden. Den stammer fra tropisk Amerika.Kumkvat: Miniappelsin.Lyché: Også kalt kjærlighetsfrukt. Små og gule med søt lukt og smak.Melati: Indonesisk sjasmin. Faktisk Indonesias nasjonalblomst.Osmanthus: Blomst som vokser i Asia. Lukten ar aromatisk og aprikosaktig. Blomstene er hvite, guloransje eller røde.Patchouli: Blomst i leppeblomstfamilien. Rik på eteriske oljer, sterk, eksotisk duft.Tangerine: Mandarin.Verbena: Også kalt jernurt. Dufter sitron. Sies å virke oppløftende og motvirke depresjoner.Vetiver: Asiatisk villgress med lange blader. Kjent for å ha beroligende og antiseptiske egenskaper. Treaktig lukt.Ylang ylang: Blomster fra canangatreet. Har en søt blomsterduft og sies å ha en beroligende og erotisk virkning.LES MER:
 • Hva betyr topp-, hjerte- og bunnote?
 • Finn din duft i den store parfymeguiden

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer