Parfyme

Parfymetabben du bør unngå på tax free

Du risikerer å ende opp med en duft du svært sjeldent vil bruke.

PARFYME PÅ TAX FREE: Parfymeavdelingen er obligatorisk på Tax Free - men angrer du ofte på det du kjøper? Foto: Fotolia
PARFYME PÅ TAX FREE: Parfymeavdelingen er obligatorisk på Tax Free - men angrer du ofte på det du kjøper? Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du er i feriemodus, og skal endelig på den etterlengtede turen til Hellas. Solsenger, fine strender, azurblått hav og god mat i bøtter og spann venter deg - bare noen timer unna!Feriepengene ligger og duver på kontoen, og du er på vei gjennom Tax Free-avdelingen på flyplassen. Like selvfølgelig som at du faktisk skal ombord på flyet, skal Tax Free saumfares for de beste tilbudene på sminke, hudkremer og parfymer.For det er ingen hemmelighet at vi synes at alt av skjønnhetsprodukter er rådyrt, i alle fall hvis alt skal kjøpes i parfymeri eller på hudpleiesalong. Og selv om prisforskjellen ikke alltid er like stor, faller vi for fristelsen og går om bord på flyet noen hundrelapper - eller tusenlapper - fattigere.LES OGSÅ: Har du lyst på sunnere vin?

Vanlige parfymetabber

En av de tingene vi synes er dyre, og som vi ofte kjøper på flyplassen, er parfyme. Vi lukter oss igjennom eks antall parfymer, og flere av dem havner på armer, håndledd og hals. Og for alt vi vet tok du også på deg parfyme hjemme før du dro. Som regel ender vi med en av dem, men hvem har ikke angret på parfymevalget - allerede på ferien? Ikke bare det, men du sitter på flyet som en stinkbombe, og lager hodepine både for deg selv og de som sitter ved siden av.LES OGSÅ: Så enkelt sjekker du solkremen!

Vær smart når du kjøper

For at du faktisk skal bli glad i duften du har brukt flere hundre kroner på, skal du tenke over og gjøre følgende når du handler:
 • Ikke ta på parfyme før du drar. Velg også en bodylotion med diskret lukt.
 • Tenk på hva du faktisk liker. Er det for eksempel sitrus, blomster, orientalsk, lette, diskret, tyngre eller veldig grønne dufter?
 • Når du først er på Tax Free bør du ikke gå for de rimelige kjendisduftene. Velg heller en Eau de Toilette, Eau de Parfum eller ordentlig parfyme av god kvalitet. De koster litt mer, men du blir mye mer fornøyd.
 • Lukt aldri på flere enn tre dufter av gangen. Rens nesen ved å lukte inn i albuebøyen og drikk litt vann.
 • Når du har funnet de to du tror du liker best, sprayer du en på hvert håndledd.

  Ikke kjøp duften med en gang

  Den første duften du lukter kalles toppnote. Den forsvinner etter mellom 10 og 30 minutter, alt etter kvalitet. Da kommer den ordentlig duften frem som du skal leve med de neste timene. Derfor skal du ikke kjøpe duften på vei til ferie! Det er nemlig de neste timene du finner ut om du liker den. Kjøp heller duften på vei hjem, da er du sikker på om den passet til deg!OBS! Ikke fall for fristelsen å kjøpe favorittduften til venninnen din med mindre du har prøvd den først. Den lukter fantastisk på henne, men det er ikke sikkert den gjør det på deg! Huden vår har forskjellige pH-verdier som kan gi utslag på duften. Dessuten påvirkes huden vår av hormoner og faktisk av våre matvaner!

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer