De senere årene er vi blitt bevisste på at ost kan inneholde store mengder mettet fett.
Men, visste du at flere oster, spesielt én, også kan inneholde store mengder salt?
Aller mest salt kan du få i deg om du spiser parmesan.
LES OGSÅ: Her kan du spare mye mettet fett
Høyest saltinnhold
Parmesanosten er som skapt for pasta, og det er fristene å drysse på litt ekstra ost både én og to ganger i løpet av middagen.
Du skal selvsagt kose deg med både pasta og parmesan!
Men, spiser du den italienske osten ofte og i tillegg får i deg en del salt ellers i kostholdet? Da kan det være greit å være klar over det høye saltinnholdet.
- Blant ostene har parmesan høyest saltinnhold med 3,8 g per 100 gram, forteller Hilde Skyvulstad til KK.no.
Hun er avdelingsdirektør for Avdeling for befolkningsrettet folkehelsearbeid i Helsedirektoratet.
Skyvulstad påpeker at i motsetning til en del andre oster, så spiser du gjerne mindre mengder av parmesan av gangen.
Parmesan brukes oftest til smaksetting av retter eller som ingrediens, og for eksempel ikke som pålegg.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger