Helse & Livsstil

Pass opp for «lovebugs»

Ikke la ukjente e-poster gå til hodet på deg i dag. Avsenderen kan nemlig være en datakriminell.

Pass opp for «lovebugs»
Publisert
Sist oppdatert
Vær ekstra forsiktig med å åpne ukjent e-post på valentinsdagen torsdag. Datakriminelle benytter dagen til å prøve å spre søppel-e-post.

«Lovebugs»

I forbindelse med valentinsdagen 14. februar har det kriminelle nettverket Storm utviklet en ny såkalt dataorm, opplyser sikkerhetsselskapet Trend Micro. Dette er et program som legger seg inn i et annet program og som kan spre seg videre til andre PC-er, ofte med hensikt å ødelegge data på harddisken.

Mottakerne får en e-post med et tilsynelatende romantisk innhold og lenker til nettsteder. Når det klikkes på bilder på disse nettstedene, startes programmet Valentine.exe.

Vær obs

Dermed blir maskinen en del av Storm-nettverket og kan bli brukt til å sende ut søppel-e-post til eller infisere andre datamaskiner, ifølge sikkerhetsselskapet.

– Ikke trykk på lenker fra ukjente avsendere selv om det virker aldri så romantisk. Send heller et ekte kort istedenfor et digitalt, sier Okan Kalak i Trend Micro.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer