Kosthold

Pepper kan hjelpe deg ned i vekt

Krydderet kan faktisk påvirke produksjonen av fettceller i kroppen.

IKKE ALLE KRYDDER ER SKADELIG FOR DEG: Faktisk finnes det flere som kan hjelpe deg ned i vekt. Foto: Thinkstock.com
IKKE ALLE KRYDDER ER SKADELIG FOR DEG: Faktisk finnes det flere som kan hjelpe deg ned i vekt. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du opplevd å bli frarøvet krydderbøssen ved matbordet?

Så sant det ikke er saltbøssen du klamrer deg fast til, kan det faktisk være mange fordeler med å bruke krydder til maten.

Flere krydderurter bør nemlig plasseres i samme kategori som supermat. Blant annet kan brønnkarse motvirke kreft, forebygge hjertesykdommer og styrke benbygningen.

Som om ikke det var nok, så viser det seg at enkelte krydder kan hjeloe deg med å holde deg slank - deriblant pepper, skriver Health.com.

LES OGSÅ:Dette er supert for hjertet ditt

SPIS EN TIL TO TESKJEER OM DAGEN: Det kan faktisk påvirke produksjonen av fett i kroppen, og hjelpe deg å holde deg slank.  Foto: Thinkstockc.com
SPIS EN TIL TO TESKJEER OM DAGEN: Det kan faktisk påvirke produksjonen av fett i kroppen, og hjelpe deg å holde deg slank. Foto: Thinkstockc.com Vis mer

Hindrer kroppen i å danne fett

Det blir stadig oppdaget at ulike varianter av krydder kan ha svært gode helseeffekter, og det er ikke bare de dyreste og mest ekslusive krydderne det gjelder.

Faktisk viser det seg stadig at pepper er blant dem som har store fordeler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Den tilfører ikke bare masse smak til måltidet, men ifølge forskere kan krydderet også hjelpe deg med å holde deg slank. En av de mest sentrale ingrediensene i pepper er nemlig piperin - som hindrer kroppen i å danne fett.

– Stoffet gjør at fettcellene i kroppen har vanskeligere for å utvikles deg, vokse og formere seg, har Scott Isaacs, en endokrinolog (læren om hormonsystemet) fra Atlanta, tidligere fortalt til nettsiden.

Han anbefaler at du spiser 1-2 teskjeer med pepper gjennom dagen for å oppnå helsefordelene.

LES OGSÅ: Bytt ut potetene med dette

Kan bekjempe bakterier i kroppen

Men som KK.no har skrevet om tidligere, har pepper flere fordeler enn at krydderet påvirker produksjonen av fettceller i kroppen.

Helsenettisden Shape.com regner faktisk pepper som en av de sunneste matvarene i verden.

Det skyldes blant annet at undersøkelser har vist en sammenheng mellom svart pepper og og positive egenskaper som at det kan bekjempe bakterier i kroppen, og bidra til å hjelpe fordøyelsessystemet.

Svart pepper er et krydder fremstilt av fermenterte, tørkede og umodne røde bær, kalt pepperkorn, fra planten Piper nigrum.

LES OGSÅ: Blir du alltid trøtt etter maten?

TILSETT SENNEPSFRØ I MATEN: Sennepsfrø kan brukes til mye mer enn bare sennep, og en teskje om dagen vil øke forbrenningen din betraktelig.  Foto: Thinkstiock.com
TILSETT SENNEPSFRØ I MATEN: Sennepsfrø kan brukes til mye mer enn bare sennep, og en teskje om dagen vil øke forbrenningen din betraktelig. Foto: Thinkstiock.com Vis mer

Sennepsfrø har samme effekt

I likhet med andre sterke krydder, vil sennepsfrø ha en termogeneteisk effekt på kroppen din - som innebærer at de øker forbrenningen og bidrar til at du forbrenner noen ekstra kalorier når du spiser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Ifølge en tidligere studie utført i Canada, kan sterke matvarer som sennepsfrø bidra til å øke forbrenningen med opp til 1000 ekstra kalorier om dagen.

En teskje om dagen kan potensielt øke forbrenningen din med 25 prosent.

LES OGSÅ: Denne bør du ikke ha i kjøleskapet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer