Selvbruning

Perfekt brun uten sol

Aldri mer skjolder eller oransje farge! Slik bruker du selvbruningskrem.

UNNGÅ SKJOLDER: Konsetrer deg om et parti om gangen, for eksempel lårene. Foto: Image Source
UNNGÅ SKJOLDER: Konsetrer deg om et parti om gangen, for eksempel lårene. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er heldigvis ikke slik lengre at du kan risikere å bli skikkelig oransje når du våger deg på selvbruning. Du kan også velge og vrake i konsistenser - akkurat slik du liker selvbruningen best. Kanskje du elsker moussen som smelter inn i huden, oljen som gir litt glød til huden, den gode gamle kremen eller kanskje den kjappe sprayen. Flere selvbruninger har også kontrollfarge slik at du hele tiden vet hvor du har smurt og, ikke minst, hvor mye.

Les også Test av selvbruning

Solkysset

De fleste selvbruningskremene som er på markedet nå skal gi et intrykk av at du har vært ute i solen et par dager. Ikke at du har ligget på en strand i Syden i to uker. Derfor kan du oppleve at du ikke får så mye farge første gangen, men at du må smøre på 2-4 dager på rad, til du er fornøyd.

Tilpassede produkter gir best resultat

På samme måte som at det finnes kroppskremer og ansiktkremer finnes det også egne selvbruningskremer for ansiktet og for kropp. Ikke at det gjør så mye om du bruker dem om hverandre. Men konsistensene er ofte forskjellige og ansiktskremen er mer tilpasset sartere hud.
Prøv også selvbruninging for leggene! Konsistensen er lettere å smøre ut, og ofte kommer den som spray.

Les også: Er selvbruning farlig?


Slik får du finest brunfarge:


1. Skrubb huden godt med hampvott eller skrubb for kroppen, og en egen skrubb for ansiktet. Da fjernes den tørre huden som er årsaken til at fargen blir ujevn. Husk å skrubbe ekstra godt på albruer, knær og føtter.
2. Hvis du skrubber deg rett før selvbruningen skal du unngå oljete sukker- og saltskrubber.
3. Skrubb deg gjern dagen i forveien eller på morgenen. Da bruker du ikke så lang tid på en gang.
4. Velg deg et område av gangen, for ekempel den ene leggen, og smør med raske bevegelser. Pass på at alle steder blir like jevnt smurt med lik mengde krem.
5. Vask hendene godt!
6. Beste trikset! Avslutt med et veldig lett lag bodylotion over hele kroppen. Da blir fargen garantert jevn. Fargen blir kanskje bitte litt svakrer, men det er bedre enn skjolder. Husk overgangen til føttene, og smør resten av kremen på hendene.
7. La kremen trekke godt inn i huden før du tar på løstsittende tøy.
8. Unngå vann i 4 timer. Derfor er også den beste tiden å ta selvbruning på kvelden slik at du kan sove med den.

De beste selvbruningeneTryggeste måte å bli brun på

I følge overlege Joar Ausdal på Hudavdelingen Rikhospitalet er selvbruning den sikreste måte å bli brun på. Han mener også at selvbruning ikke er farlig siden selvbruningen bare oksiderer med de døde hudcellene, og ikke trekker inn i huden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer