Helse & Livsstil

Perfekt forspill

Overrask kjæresten din med en god massasje. Slik går du fram.

Perfekt forspill
Publisert
Sist oppdatert
Torhild RibeINNSMØRINGBruk massasjeolje, ikke krem. Krem er avkjølende og fordamper raskere enn olje. Men det må ikke være for mye olje, da sklir hendene av huden og det blir vanskelig å jobbe. Ren mandelolje anbefales, det får du kjøpt på apoteket. Gni oljen mellom hendene og varm den opp. Ikke hell oljen direkte på huden. Fordel den over området du skal massere, med store sirkler.OMGIVELSERDet er ingen fasit i forhold til hvor man skal gi eller få massasje. Det kan være på sofaen, på sengen, på en madrass på gulvet eller på stuebordet. Det skal være behagelig både for den som blir massert og for den som masserer. Det er en fordel om det er varmt i rommet, gjerne 25 grader, slik at man slapper mer av.TRENINGI begynnelsen lønner det seg å trene i sakte tempo til du får øvelsen inn i hendene. Sirkulære bevegelser oppleves ofte som mer behagelige enn rette. Forsøk å få alle grepene og bevegelsene til å henge sammen fra begynnelse til slutt.Ved å bruke en massasjeolje glir hendene lettere på huden til den du skal massere. Du kan enten velge en ferdigblandet massasjeolje fra parfymerier, apoteker og helsekostbutikker, du lage din egen massasjeolje eller du kan blande noen dråper eterisk olje i en basisolje. Eteriske oljer som egner seg godt, er for eksempel ylang-ylang, rosmarin, kamille, rose, sedertre eller rosentre. Pass på at oljen har en duft dere begge liker. Det er lite romantikk i kvalmefornemmelser og brekninger. Tenk også på hvilken effekt oljen du velger har. Det beste er hvis oljen er varmet opp litt på forhånd. Det gjør du enkelt ved å legge flasken noen minutter i varmt vann før du begynner. Pass også på at du har varme hender. Det er ikke særlig avslappende med et par iskalde hender på ryggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer