øyeskygge

Perfekt øyensminke på 1-2-3

Det er ikke så vanskelig som du tror å få til sotede øyne. Her har du oppskriften.

Skuespiller Amanda Seyfried har en variant av sotet øyesminke som er enklere og lettere enn den tradisjonelle varianten. Hun har også brukt en frisk lipgloss til. Foto: All Over Press
Skuespiller Amanda Seyfried har en variant av sotet øyesminke som er enklere og lettere enn den tradisjonelle varianten. Hun har også brukt en frisk lipgloss til. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du prøvd å legge en sensuell, sotet sminke, men etter mye strev kun endt opp med å se ut som en litt svett panda, vet du at denne looken ikke er det enkleste.

Dryssing eller oversminking?


For mye kan gå galt når man skal legge en sotet look. Det blir lett for mye og for tung øyeskygge. Eller den drysser, og legger seg som sørgerender på kinnbeina. Ikke bra.
Eller så blir det hele et grumsete griseri når du prøver å duse fargene utover. Heller ikke fint.

Gjør det enklere!

Men det finnes en sminkestil som verken er så hard som den klassiske sotede looken, eller så vanskelig å legge. Men som gir deg det rette, intense blikket.

 • LES OGSÅ: 40 fantastiske sminketips

 • Du legger denne looken i tre trinn:

  Start med ren hud, hvor du har lagt en base eller foundation på øyelokket.

  1. Eyeliner

  Legg en flytende eyeliner på vippekanten. Begynn innerst i øyekroken og jobb deg utover. Gjør det samme langs den nederste vippekanten, men vær lett på hånden.

  Finn din favorittkajal her:


  2. Øyeskygge

  Amanda Seyfried har brukt en mørkebrun variant. Men her kan du velge farge etter hva som kler øynene dine best. Her får du den fulle guiden til alle øyefarger. Velg gjerne en øyeskygge med farge, og legg en brun, grå, mørkelilla eller dypgrønn øyeskygge på øyelokket. Ta så en øyeskyggepensel med hard bust og legg et lag med øyeskygge langs vippekanten både over og under øyet. På øyelokket bruker du en q-tip til å duse fargen lett utover. Ved denne looken skal det bare et lett lag med øyeskygge til på selve øyelokket. Og dermed trenger ikke streve med å duse fargen opp mot øyebrynet.

  Disse produktene er supre:


  3. Maskara

  Ikke spar på maskaraen. Bruk børsten til å gre gjennom øyevippene. Ikke blunk maskaraen på. Da får du best dekning på øyevippene, også helt inne ved roten. Så hold øynene åpne, og legg maskaraen med små oppadgående sage-bevegelser. Legg maskara i to lag.Vil du ha ekstra sexy øyne? Her er tipsene som gjelder.

  Her er sminketriksene som får øynene dine til å virke større.  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer