Sminke

Perfekt sminke på 5 minutter

Enten du ønsker en naturlig eller mer dramatisk look, trenger du ikke mange minuttene.

HVERDAGSSMINKE: Concealer, litt pudder, farge i kinnene, mascara og lipgloss er alt som skal til for en perfekt look på fem minutter. Har du et ekstra minutt, kan du legge en tynn eyeliner langs øvre vippekant for en litt mer dramatisk look.  Foto: Per Ervland
HVERDAGSSMINKE: Concealer, litt pudder, farge i kinnene, mascara og lipgloss er alt som skal til for en perfekt look på fem minutter. Har du et ekstra minutt, kan du legge en tynn eyeliner langs øvre vippekant for en litt mer dramatisk look. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du opplever kanskje at tiden ikke strekker helt til. Spesielt vanskelig er det for mange å rekke alt man skal om morgenen. Mange av oss tar til takke med et par strøk mascara før vi løper ut døra og hiver på litt lipgloss i bilen eller på bussen.

Det er likevel ikke noe i veien for å rekke en litt mer sminket look uten å måtte stå opp tidligere. Fem minutter er alt du trenger.

Start med huden

La oss være ærlige! Noen av oss trenger mer sminke på huden enn andre for å føle oss komfortable. Har du problemhud som du ikke ønsker å vise fram, trenger du naturligvis litt mer tid og flere produkter enn de med problemfri hud.

Start uansett med å rense huden hver morgen. Påfør så fuktighetskrem og la gjerne den trekke godt inn i huden mens du spiser frokost, drikker kaffe eller kler på deg.

Har du bare små hudproblemer, kan du klare deg med en god concealer. Dekk over blå ringer under øynene, ujevnheter og eventuelle kviser. Bruk gjerne fingeren for å spare tid.

Har du oljete hud, kan du avslutte med et pudder for å matte ned huden litt.

Ikke glem kinnene

Selv om mange ville valgt mascara om de bare fikk ett eneste sminkeprodukt, kan faktisk litt rouge i kinnene gjøre en kjempestor forskjell.

Ikke bare frisker det opp ansiktet umiddelbart. Det framhever også kinnbeina dine.

LES OGSÅ: Trikset som gjør deg enda vakrere

Når det kommer til blush, bør du absolutt ta større hensyn til ditt eget ansikt enn til trendene, så lær deg hvor og hvordan du skal legge den.

Se rouge-guide trinn for trinn her:
Hvis du vil spare på produktene, kan du fint bruke en leppestift som blush. Bruk da fingeren til å påføre den, og bruk gjerne den samme fargen på leppene.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg brunere

Rosatoner er mer ungdommelige enn bronsetoner, men en gyllen ferskentone kan være svært kledelig.

Fokus på øynene

Hvis du har ujevn hudfarge på selve øyelokket, eller synlige blodårer, kan du jevne ut huden med en kremskygge i en farge som ligner din egen hudfarge, en pudderøyeskygge eller til og med en concealer eller primer med farge.

Gni litt kajal eller en mørkebrun øyeskygge inn i vipperoten for å gi inntrykk av tykkere, fyldigere vipper, bøy vippene med en vippetang for å åpne blikket og påfør mascara.

Siste finish

Er du en lipglossdame, en leppestiftdame eller en leppepomadedame? Velg din favoritt. Litt glans og farge på leppene ser ungt og fresht, men prøv deg gjerne på en sterkere farge i ny og ne.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer