Sminke

Perfekte festlooker du må prøve

Geniale tips til deg som vil prøve noe nytt.

HOT PINK: Kirsten Dunst har funnet leppestiftfargen som får ansiktet hennes til å se alt annet enn vinterblast ut. Prøv dette eller et av de andre triksene i denne saken for en umiddelbar festlook. Foto: All Over Press
HOT PINK: Kirsten Dunst har funnet leppestiftfargen som får ansiktet hennes til å se alt annet enn vinterblast ut. Prøv dette eller et av de andre triksene i denne saken for en umiddelbar festlook. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det kan være vanskelig å variere hvordan du pynter deg, særlig nå som de festlige anledningene nærmest står i kø.

Antrekkene og skoene er én ting – hår og sminke en annen. Derfor har CollegeFashion.net laget en liste over fem klassiske «looks» du kan prøve deg på i partysesongen over alle partysesonger.

Lærer du deg å mestre noen av disse, er du forberedt på det meste: julebord, vennefest, gløgg- og pepperkakefest, en tur i Operaen, byturer, julaften med familien, romjulsfest og nyttårsaften.

LES OGSÅ: Disse stjernene sminker seg selv

FLETTER: Enten du går for en stram og glatt versjon eller en mer rufsete og romantisk variant, er frisyren redda om du lærer deg denne teknikken. Foto: All Over Press
FLETTER: Enten du går for en stram og glatt versjon eller en mer rufsete og romantisk variant, er frisyren redda om du lærer deg denne teknikken. Foto: All Over Press Vis mer

1. Flettet oppsats
Fletter er helt klart en av årets aller hotteste hårtrender, og enten du ser til catwalken, den røde løperene eller gata er det ingen tvil: Nå skal håret flettes!

En flette du garantert får oppmerksomhet for, er den rufsete og romantiske fletta vi så på catwalken hos motehuset Valentino. KK.no har allerede gitt deg oppskriften på Valentino-fletta, så da er det bare å øve til neste fest.

En ekstra bonus er at du ikke trenger å vaske håret først. Fletta er nemlig aller best på «dag to»-hår. Litt tørrsjampo er løsningen om håret har begynt å bli fett. Produktet gir dessuten fletta ekstra hold.

LES OGSÅ: Bohemfletta du bare lære deg

KATTEFORM: Alle kler grønn øyeskygge! Prøv gjerne å legge høstens mørke juveltoner i en mer katteøyneaktig form. Foto: All Over Press
KATTEFORM: Alle kler grønn øyeskygge! Prøv gjerne å legge høstens mørke juveltoner i en mer katteøyneaktig form. Foto: All Over Press Vis mer

2. Juveltoner på øynene
Det er ikke uten grunn at juveltoner alltid er populære i de kaldere månedene. De får øynene til å skinne og kler de aller fleste.

I år ser de ut til å være ekstra trendy også, så velg og vrak mellom vakre, dype lilla, blå og grønne øyeskygger for en lekker, sotet look.

Vil du ha en annerledes effekt, kan du bruke en av de samme fargene som eyeliner. I år skal nemlig eyelineren være blå!

Om du føler deg ekstra eksperimentell finnes det nydelige fargede mascaraer du kan prøve for å gi øynene enda mer oppmerksomhet.

LES OGSÅ: Slik legger du høstens sminke

SE FORVANDLINGEN: Se hvor mye leppefargen gjør for disse damene lenger ned i saken og la deg inspirere. Vi elsker rosa på Michelle Williams, oransje på Emmy Rossum og rødt på Rooney Mara.  Foto: All Over Press
SE FORVANDLINGEN: Se hvor mye leppefargen gjør for disse damene lenger ned i saken og la deg inspirere. Vi elsker rosa på Michelle Williams, oransje på Emmy Rossum og rødt på Rooney Mara. Foto: All Over Press Vis mer
DRAMATISK: Sotede øyne med glitterliner, friske kinn og røde lepper.  Foto: Per Ervland
DRAMATISK: Sotede øyne med glitterliner, friske kinn og røde lepper. Foto: Per Ervland Vis mer

3. Knalle leppefarger
En sterk farge på leppene er kanskje den aller enkleste måten å gjøre et skikkelig inntrykk på. Det krever veldig lite jobb og kan kombineres med en ellers enkel sminke.

Leppestifttrikset = festsminke i en fei! Og du trenger ikke å gå for den klassiske røde leppestiften selv om vi er midt i julestria.

Hvorfor ikke prøve knallrosa lepper? Eller hva med oransje, som kan få deg til å se brunere ut. Ikke akkurat å forakte nå i kulda. En knæsj fargene på leppene gjør underverker for huden din.

Og du, lær deg fingertrikset, så slipper du leppestift på tennene!

LES OGSÅ: Perfekt trend for norske vintre4. Glitter på øynene

Det stemmer som makeupartistene sier: Glitter kan være vanskelig, særlig for deg med mer moden hud. Men - du trenger ikke å se ut som en diskokule selv om du bruker glitter på øynene.

KK.no har tidligere gitt deg tips om hvordan du bruker glitter for den perfekte partylooken. For å gjøre glitter pent, må du bare vite hvor du skal plassere det.

Hvis du unngår for mye skimmer i resten av ansiktet og holder glitteret på øynene, er mye gjort. Heller enn å strø glitter over hele øyelokket, er det litt mindre harry om du presser litt glitter forsiktig over en sotet øyesminke.

En glitterliner er også perfekt for å få festsminken klar i en fei. Legge den langs vippekanten enten oppe eller nede – eller begge steder om du føler deg ekstra glitrende.

LES OGSÅ: Smink øynene yngre

5. Glamorøse Hollywood-krøller

Enten du lar deg inspirere av stjerner fordums tid, som Rita Hayworth, eller moderne skjønnheter som Dita von Teese, er en ting sikkert: De klassiske Hollywood-bølgene går aldri av moten!

Oppskriften på perfekte festbølger er enklere enn du skulle tro (du finner dem ved å følge lenken), og kjendisene elsker dem! Se bare her:

KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press
KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press Vis mer

Også de kongelige ser ut til å like de myke retrobølgene med dyp sideskill.

(Saken fortsetter under bildet.)


Sveriges kongelige skjønnheter, nyforlovede prinsesse Madeleine og småbarnsmor kronprinsesse Victoria, har begge vist seg med varianter av frisyren i det siste. De har som kjent god kontroll på trender, så det er kanskje ikke så overraskende at de har falt for en av årets største hårtrender.

De har også gått for hårpynt i form av dekorative spenner – enda en stor trend i år.

LES OGSÅ: Kate gikk for perlepyntFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer