Hår

Perfekte oppsatser for halvlangt hår

Enkle å fikse selv, men har frisøreffekt. Passer også for deg med litt kortere hår!

FEIENDE FLOTT: Gwen Stefani, Emma Stone og Rachel Bilson viser hvor vakkert det kan være med oppsatt hår – og du trenger ikke å ha kjempelange lokker for å kopiere stilene. Foto: All Over Press
FEIENDE FLOTT: Gwen Stefani, Emma Stone og Rachel Bilson viser hvor vakkert det kan være med oppsatt hår – og du trenger ikke å ha kjempelange lokker for å kopiere stilene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Oppsatt hår er ikke bare praktisk, det er vakkert også – enten du skal i bryllup, på stranda eller på jobb.

Du får håret vekk fra ansiktet, noe som flytter fokuset over på den solbrune huden, de glødende øynene og det strålende smilet ditt.

Oppsatser som er satt opp skikkelig holder dessuten hele dagen, kvelden og natten. Dermed kan du danse vekk sommernatta i et bryllup, gå rett fra jobb til sommerfesten eller tilbringe hele dagen og kvelden på stranda.

Det er fort gjort å tenke at du trenger kjempelangt, tjukt hår for å få til en vakkert oppsatt frisyre verdig en rød løper i Hollywood, men sånn er det faktisk ikke.

Se bare på disse frisyrene og la deg inspirere.

LES OGSÅ: Blir håret ditt aldri langt?

CATWALKFAVORITT: Flere designere viste svinekammer på catwalken allerede i fjor. Heldigvis skal de være rufsete, så de er superenkle å få til selv. Foto: All Over Press
CATWALKFAVORITT: Flere designere viste svinekammer på catwalken allerede i fjor. Heldigvis skal de være rufsete, så de er superenkle å få til selv. Foto: All Over Press Vis mer

Rufsete svinekam

Den tradisjonelt stive og formelle oppsatsen fikk en litt mer rocka lillesøster allerede i fjor, så nå kan svinekammen gjerne være rufsete.

Og det er helt klart noe å juble for – det er nemlig mye enklere å få til selv. Og frisyren fungerer på både langt og mellomlangt, rett og bølgete hår.

Catwalkvarianten fra i fjor, var veldig glamorøs og romantisk, med en strandhårstruktur, noe som jo passer perfekt nå om sommeren.

For å se hvordan du kan jukse deg til strandhår, selv når det er nyvasket og glatt, kan du hente noen tips i denne saken.

LES OGSÅ: Feil sveis kan gjøre deg eldre

(Saken fortsetter under bildet.)


Slik gjør du det

 • Børst håret og samle alt sammen nederst i nakken.
 • Tvinn håret et par ganger før du begynner å tvinne det oppover mot toppen av hodet.
 • Dytt endene av håret inn i tvinninga, men for den røffere looken som er inn i år, er det ikke nødvendig å være kjempenøye med dette.
 • Fest med hårnåler til du føler det sitter godt.
 • Børst eventuelt over små bulker forsiktig og avslutt med hårspray.

 • LES OGSÅ: Årets beste kjendisfrisyrer

  NYDELIG: Hestehalen blir festklar i en fei når du gir den litt volum på toppen og noen myke bølger løst rundt ansiktet for å ramme det inn. Se bare på Emma Stone! Foto: All Over Press
  NYDELIG: Hestehalen blir festklar i en fei når du gir den litt volum på toppen og noen myke bølger løst rundt ansiktet for å ramme det inn. Se bare på Emma Stone! Foto: All Over Press Vis mer

  Hestehalen

  Det høres kanskje for enkelt ut, men du skal faktisk ikke kimse av hestehalen. Det er ikke uten grunn at den kalles den perfekte hverdagsfrisyren. Den er enkel, kjapp og krever egentlig bare en hårstrikk.

  Likevel kan den enkelt pyntes opp på utallige vis. Ja, hestehalen er faktisken av sommerens heteste frisyre.

  (Saken fortsetter under bildet.)


  LES OGSÅ: Slik blir hestehalen festklar

  Sitter den ikke godt nok?

  Fortvil ikke, for det finnes et superenkelt triks som sikrer deg en spenstig hestehale hele dagen.

  Du gjør bare følgende:
 • Bøy hodet bakover.
 • Samle håret i en hestehale og fest hårstrikken.
 • Stram til.

 • Når du løfter hodet igjen, vil du kjenne at det strammer til enda litt mer. Hestehalen din sitter nå mye bedre enn om du samler håret i hestehale på vanlig måte.

  For å kopiere skuespiller Emma Stones vakre variant, må du gi den et litt rufsete preg med volum på toppen, så da bør du tuppere håret på toppen av hodet, bakover mot krona, før du setter det opp. Sørg for å glatte over det øverste laget, som skal være ganske glatt.

  Hun har dessuten latt noen små seksjoner henge igjen foran sammen med luggen. Med lette bølger i disse, gjør du frisyren mer feminin og myk med en gang.

  LES OGSÅ: Hestehalen du vil elske

  ROCKA: Gwen Stefani mestrer komboen rocka og feminint perfekt med denne oppsatsen. Foto: All Over Press
  ROCKA: Gwen Stefani mestrer komboen rocka og feminint perfekt med denne oppsatsen. Foto: All Over Press Vis mer
  MYKT: Rachel Bilson gjør det oppsatte håret mykere og mer romantisk med noen løse lokker som rammer inn ansiktet. Foto: All Over PressAll Over Press
  MYKT: Rachel Bilson gjør det oppsatte håret mykere og mer romantisk med noen løse lokker som rammer inn ansiktet. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

  Rocka oppsats

  Gwen Stefani eksperimenterer mye med håret sitt, men vi elsker denne oppsatsen. Du trenger slettes ikke så langt hår for å få det til heller.

  For å kopiere looken bør du starte med å krølle håret for å gi det tekstur og volum og en leken bevegelse. Husk også å bruke produkter som gir håret hold og volum – som skum og tørrsjampo. Krøllene bør være ganske store, men om du starter med mindre krøller, kan du også gre dem mykere og større. Har du kortere hår, kan dette være enklere å få til.

  (Saken fortsetter under bildet.)


  Seksjoner bort håret over hele hodet fra omtrent der ørene slutter og start med det bakerste håret. Tupper inn mer volum ved røttene og begynn med å samle mellomstore seksjoner og feste dem med hårnåler i nakken. Frisyren skal være tilfeldig, så bruk et speil til å se hvordan du liker det best, og fest nålene når du er fornøyd.

  Begynn så med håret du seksjonerte bort. Tupper inn volum i røttene her også, men la det aller fremste håret være uten tuppering. Dra håret løst bakover og sørg for å beholde både volum og krøller på toppen av hodet. Fest med nåler sammen med resten av håret i nakken.

  Spray håret godt for at det skal holde seg bakover.

  (Saken fortsetter under bildet.)


  LES OGSÅ: Slik rocker du opp hårknuta

  Myk opp frisyren

  For å myke opp enhver oppsats, kan du gjøre som Rachel Bilson og la noen seksjoner henge løst rundt ansiktet. Gi dem myke, romantiske bølger for en enda mer feminin og sexy variant av enhver frisyre.

  Dette ser spesielt bra ut om du har en stroppeløs kjole, slik Bilson har på bildene over.

  LES OGSÅ: Frisyren med det lille ekstra

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer