Føtter

Perfekte sommerføtter

Slik får du fine og fløyelsemyke føtter i sandalene.

Perfekte sommerføtter
Publisert
Sist oppdatert

Bort med lakkrestene: Begynn med å fjerne alle rester av gammel lakk.

Frisk opp med fotbad: Tapp godt med varmt vann i en balje. Ha gjerne litt fotsalt eller såpe i vannet. Det finnes spesielle fotbad som myker opp hard hud. Sitt med beina i vannet i 10-15 minutter. Len deg godt tilbake, sett på litt god musikk og nyt.

Fjern død hud: Vask beina skikkelig før du avslutter fotbadet. Bruk for eksempel en neglebørste og en god fotskrubb. Da får du bort døde hudceller og overflødig hud.

Fil deg myk: På hælene og under tåballene kan det ofte være nødvendig med litt tyngre skyts for å få bukt med lærhuden. Da er det greit å bruke en fotfil. Den minner om en neglefil, men er større og grovere. Fil forsiktig bort de harde partiene, men pass deg for å bli overivrig. Huden er myk etter badet, og det er lett å ta i for hardt.

Tørk godt: Husk å tørke føttene godt med et håndkle når du er ferdig. Ikke glem en runde mellom tærne.

Klipp opp: Hvis du er plaget med harde negler, er det best å klippe etter et fotbad. Da er neglene mykere og mer medgjørlige. En god neglesaks eller negleklipper er også nødvendig. Unngå å falle for fristelsen til å bruke kjøkkensaksa. Klipp rett over, og ikke altfor kort. Fil eventuelle ujevne kanter med en neglefil.

Ta finpussen: Er tåneglene ruglete, kan du også file litt oppå neglen. Det finnes filer som er grove på den ene siden og finere på den andre. Da bruker du den grove til å file bort ujevnhetene, og avslutter med å polere med den fine. Det er samme prinsipp som med sandpapir.

Husk neglebåndene: Smør deretter neglebåndene inn med en neglebåndskrem, og hvis du ønsker det kan du skyve neglebåndene forsiktig tilbake med en q-tips. Ikke bruk skarpe gjenstander til dette, da kan det fort bli sår på neglebåndene, og det gror sakte.

Unn deg en massasje: Bruk en god fotkrem eller en fet bodylotion. Ta deg god tid og masser føttene og anklene, hver tå og hele fotsålen. La kremen trekke godt inn.

Velg riktig neglelakk: Så er det tid for den siste finishen, neglelakk. Putt bomull mellom tærne eller bruk en tåskiller, så unngår du at de nylakkerte neglene kommer borti hverandre. Legg to lag med lakk, med minst 10 minutters mellomrom. Solbrune tær kler alle slags farger fra det lyse, transparente, nesten hvite, til knalle eller mørkere farger.

LES OGSÅ:
 • Naturlig vakre negler
 • KKs favoritter for neglepleie


 • Lancôme Vernis Triple Tenue i fargen Egée (kr 175).
  Lancôme Vernis Triple Tenue i fargen Egée (kr 175). Vis mer
  Guerlain French Manucure Kit (kr 370).
  Guerlain French Manucure Kit (kr 370). Vis mer
  Creative Nails Solar Balm med E-vitaminer (kr 160/9 g). Solar Oil med jojoba og mandelolje (kr 130/7,3 ml) og Solar Butter Intensive (kr 230/100).
  Creative Nails Solar Balm med E-vitaminer (kr 160/9 g). Solar Oil med jojoba og mandelolje (kr 130/7,3 ml) og Solar Butter Intensive (kr 230/100). Vis mer
  Fotbadolje med urteekstrakter (kr 65/200 ml), fotbadsalt (kr40/200 g), og fotkrem (kr 60/75 ml). Alt fra Saltrates.
  Fotbadolje med urteekstrakter (kr 65/200 ml), fotbadsalt (kr40/200 g), og fotkrem (kr 60/75 ml). Alt fra Saltrates. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer