Helse & Livsstil

Piknik uten pes

Slik disker du opp en perfekt piknik - helt uten strev og styr.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når sola titter fram er det deilig å bare gripe et teppe og slenge seg ned på nærmeste gressflekk. Her får du tips til en superenkel piknikløsning, som ikke krever mye innsats. Alle matvarene, med unntak av brød og frukt, tåler å ligge en god stund i kjøleskapet. Ha dem klare, slik at de bare kan slenges i kjølebagen når anledningen byr seg.
 • 15 veier til en lett sommer
 • Dette trenger du:Teppe til å sitte påKjølebagPapptallerkenerPlastglassPlastbestikkServietterFlaskeåpnerEngangsgrill (om du vil grille, selvsagt)Lighter/fyrstikkerGodt selskap

  Grillfri piknik

  Her er tips til matvarer du kan ta med deg om du ikke ønsker å grille. Alle ingrediensene passer til hverandre, så her er det bare å mikse og mumse:Drikke: Rød eller hvit vin til hovedmåltidet. Velg gjerne noe italiensk. Musserende vin (prosecco eller cava) - eller champagne om det frister mer til desserten. Ta også med vann.Brød:Italiensk brødtype passer bra her: Focaccia, lyst brød med oliven og urter, brødpinner eller crostini. Stikkordet er i alle fall hvitt brød.Tilbehør: Prosciutto (italiensk skinke)Soppressata (italiensk salami)Chorizo (italiensk godt krydret pølse)Asiago-ost (italiensk type, kan fås i skarp vellagret eller mild fersk form)Mozzarella-ost (mild, hvit italiensk ost)Manchego-ost (skarp, vellagret italiensk ost)PaprikaCherrytomater og/eller soltørkede tomaterCaponata (grov dressing, hovedsaklig av auberginer)Artiskokker i oljeOlivenPestoDet er lurt å skjære osten og kjøttet i skiver og biter før du drar hjemmefra, så blir det mindre styr når maten skal nytes.Har du mer lyst på grillmat, finner du en rekke sunne og deilige oppskrifter her.Til dessert:Druer, aprikoser, kirsebær, fersken, jordbær og /eller tørket frukt, som nytes til italienske amaretto-kjeks. God kaffe på termosen hører med.Mer sommergodt:
 • Mmm - melon!
 • Supre sommer-smoothies
 • LES OGSÅ:
 • Grill deg glad og lett
 • Sommerens største slanketabber
 • Deilig sommermat fra havet
 • Sommersprek med super mat
 • KK-redaktørens beste sommertips + 10 hotte retter
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer