Maskara

Pillen som gir deg dådyr-vipper

Det var ikke meningen at den skulle virke slik.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå mener forskere å ha funnet et legemiddel som har den heldige bivirkningen at det gir deg dådyr-vipper, og gjør maskaraen overflødig på baderomshylla.

På vei ut på markedet

Lumigan heter medisinen, og er opprinnelig laget for å behandle tilstanden glaukom, bedre kjent som grønn stær. Sykdommen betyr forhøyet press på øyeeplet. Det er tilstand som på sikt kan ødeleggende den optiske nerven i øyet og forårsake permanent synssvikt. Nå søker produsentene om å få lov til å selge legemiddelet som kosmetikk i USA, skriver Daily Mail.

Heldig bivirkning

At Lumigan gir vakre øyevipper ble oppdaget av pasientene som fikk behandling for grønn stær, og som rapporterte hvilke bivirkninger de fikk av behandlingen. Mange fortalte at de fikk merkbart lengre, svartere og tykkere øyevipper. Tydeligst kom dette fram hos pasienter som bare trengte behandling på det ene øyet.
 • Nikotin-tyggis for hvitere tenner
 • Lynsminken for travle dager
 • Smink øynene større
 • Kan vi kaste maskaraen?

  Det er medisinens hormonlignende formula som får vippene til å vokse. Dette er ikke bare en god nyhet for forfengelige kvinner som vil ha vipper som Audrey Hepburn, det er også godt nytt for personer som er født uten øyevipper, eller som har mistet dem.Vil du fortsatt sverge til maskaraen? Her finner du de aller beste.

  Venter på lisens

  Selv om det høres fantastisk ut å si farvel til maskara som lager sørgerender på kinnet i regnvær, som drysser eller klatter, er det grunn til å være skeptisk før produktet blir godkjent. Denne uken gikk britiske helsemyndigheter ut og oppfordret kvinner til å vente med å bruke Lumigan for å få lengre vipper før det er godkjent som kosmetisk middel. Dersom pillene får kosmetisk lisens i USA, kan de nå det europeiske markedet en gang neste år.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer