Frisyrer

Pimp opp hestehalen

Verdens mest alminnelige frisyre kan med enkle grep bli fantastisk.

January Jones (t.v.) har tvinnet hestehalen til en knute. Hilary Duff (t.h) har unngått håndballsveisen ved å trekke håret litt ut, før hestehalen er strammet igjen.
January Jones (t.v.) har tvinnet hestehalen til en knute. Hilary Duff (t.h) har unngått håndballsveisen ved å trekke håret litt ut, før hestehalen er strammet igjen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertHestehalen er en av verdens mest utskjelte frisyrer. Den har blitt kalt pregløs, døll og prektig. Men det er ikke så mye som skal til. For en enkel hestehale trenger ikke være kjedelig.

Her er triksene som hever både glamour - og trendfaktoren med mange hakk. Og det beste av alt: Det er gjort på minutter.

Juks håret tykkere

I stedet for å raske håret sammen i en kjapp treningsfrisyre, gi hestehalen litt mer TLC. Start med å gi håret en omgang med volume-mousse eller spray. Det vil gi håret en kraftigere tekstur, og det vil se tykkere ut. Fest hestehalen, trekk strikken noen centimeter lenger ut, før du igjen strammer hestehalen. Da vil du få en litt kulere og mykere variant. Se også disse 50 veiene til vakkert hår.

Sats på superblankt

Sprayer du håret med en glansspray, vil du få en enkel frisyre som også ser skinnende sunn ut.

Finn det rette stedet

Tenk at du skal skape en helhet, og at frisyren skal ha en balanse. En hestehale som er festet for høyt oppe på hodet vil lett få deg til å se ut som en heiagjengleder. Hvis du i stedet velger en høy lugg som er festet bakover med en spenne, får du en søtere, mer 60-tallsinspirert frisyre. Dropp også de helt lave hestehalene, som lett blir veldig prektige og kjedelige. Slik kan du sette opp håret enkelt.

Her kan du se vårens viktigste hårtrender:


Vil du være først ute med det siste? Disse frisyrene som kommer til våren.


Prøv en sideskill

Du kan gjøre mye kult med luggen. Lag for eksempel en dyp sideskill med en kam. Bruk et glattende produkt, og skap en litt tung, skrå lugg. Dette er litt retro, litt romantisk og veldig Audrey Hepburn.

Skjul strikken


Bruk gjerne et serum til å roe ned små flyvehår. Lag en hestehale der du synes den framhever ansikt, hår og nakke best. Trekk ut en tynn lokk av håret, som du surrer rundt strikken slik at den skjules.

Hårbånd er lekkert

Smale, enkle hårbånd kan gjøre underverker for helhetsinntrykket av en streit hestehale. Har du bølgete hår, kan du trekke ut deler av håret rundt hårbåndet og gjøre looken enda mer rufsete. Har du glatt hår, kan du framheve dette ved å la hårbåndene være helt stramme og frisyren helt glatt. Jobb med det du har!

Flett luggen

Lager du noen tynne fletter i luggen før du setter opp håret, får du et mer trendy og forseggjort uttrykk. Prøv også gjerne å flette andre deler av håret enn bare luggen - og finn den stilen som kler akkurat deg best.

Slik får du frisyrene:Lag bølger

En ordinær hestehale blir lekker og søt hvis du tvinner og krøller lengdene litt. Gjør det etter at du har satt opp håret i hestahale, og bruk gjerne et stylingjern.

Lag en knute

Er du blant dem som alltid ender opp med enkel hestehale, er det mye glad forandring å hente. Prøv for eksempel å flette hestehalen, før du setter den opp i en knute. Eller du kan lage hestehalen litt mer rufsete enn du pleier ved å la luggen henge fritt, eller forsiktig feste den bak øret.

Mer inspirasjon? Her er oppskriften på 15 oppsatte frisyrer med en kul vri:

January Jones fra Mad Men har gjort hestehalen flere hakk mer spennende ved å legge inn noen fletter i luggen.  Foto: All Over Press
January Jones fra Mad Men har gjort hestehalen flere hakk mer spennende ved å legge inn noen fletter i luggen. Foto: All Over Press Vis mer
Gwen Stefani har en skrå lugg som tilfører sveisen det lille ekstra.  Foto: All Over Press
Gwen Stefani har en skrå lugg som tilfører sveisen det lille ekstra. Foto: All Over Press Vis mer
Jessica Alba har valgt et enkelt, men dekorativt hårbånd.  Foto: All Over Press
Jessica Alba har valgt et enkelt, men dekorativt hårbånd. Foto: All Over Press Vis mer
Med en løsere og mer rufsete lugg, slik som Hilary Duff viser her, blir hestehalen med en gang mindre prektig.   Foto: All Over Press
Med en løsere og mer rufsete lugg, slik som Hilary Duff viser her, blir hestehalen med en gang mindre prektig. Foto: All Over Press Vis mer
Skuespiller Anna Friel har gjort den superenkle hestehalen til en løs knute. Sofistikert og kult! Foto: All Over Press
Skuespiller Anna Friel har gjort den superenkle hestehalen til en løs knute. Sofistikert og kult! Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer