Helse & Livsstil

Pinlig med lat partner

Kvinner skammer seg over mannen sin hvis han er en latsabb i hjemmet.

Pinlig med lat partner
Publisert
Sist oppdatert
Hvem er det som gjør husarbeidet? Et manns - og et kvinnepanel diskuterer over en lav sko i programmmet Kveldsåpent på NRK P1.
 • Tøff tøffelhelt
 • Pynter på sannheten

  Siri Øyslebø Sørensen (27) er panelets yngste deltaker. Hun mener kvinner pynter litt på sannheten om mannens innsats i hjemmet. - Undersøkelser viser at kvinner bruker mer tid på husarbeid enn menn. Kvinner vil så gjerne være likestilte på hjemmebane, derfor fremhever de mannens innsats, sier hun til nrk.no. - Ja, det er rett og slett flaut å ha en mann som er lat, ler Marianne Meløy.- Hvem vil ha en slabbedask som ligger på sofaen og som ikke er et moderne menneske? Det er det vel ingen som vil være bekjent av

  140% husarbeid

  Hvem gjør egentlig mest husarbeid? Ifølge psykolog Turid Suzanne Berg-Nielsen (56) er det helt kjønnsuavhengig hvordan vi opplever vår egen innsats.Vi er flinkere til å se hva den andre ikke gjør, enn å se vårt eget bidrag. - I en husstand tror gjerne begge parter at de gjør 70 % av jobben, sier Berg-Nielsen. Hun forteller at det dessuten er forskjell på hva slags husarbeid mannen og kvinnen utfører. Mannen styrer helst med maskiner, støvsugeren eller vaskemaskinen, mens kvinnen pynter og danderer. Les også:
 • Mannen fremdeles sjefen
 • Feminister har det best
 • Slik skal en bra mann være
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.