Snorking

Plages du av irriterende snorking?

En dusj før sengetid kan være løsningen på problemet.

PLAGSOM SNORKING? Enten det er du eller partneren din som vekker hele huset, finnes det noen enkle triks som hjelper. Blant annet bør du/han prøve å ta en dusj før sengetid.  Foto: Getty Images/Fuse
PLAGSOM SNORKING? Enten det er du eller partneren din som vekker hele huset, finnes det noen enkle triks som hjelper. Blant annet bør du/han prøve å ta en dusj før sengetid. Foto: Getty Images/Fuse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hender det at du våkner opp på morgenen og er mer utslitt enn da du la deg?

Snorking pleier å ha den effekten - enten du river deg i håret av snorkingen til partneren, eller om det faktisk er din egen snorkelyd som holder familien våken.

Og det irriterende problemet er slettes ikke ufarlig. Faktisk har forskere funnet ut at det kan være like skadelig for kroppen som å røyke.

Heldigvis finnes det noen enkle triks som kan hjelpe på problemet. Et av dem er å ta en dusj før du legger deg.

LES OGSÅ: Sov deg til bedre forbrenning

Åpner opp nesegangene dine

– Ta en dusj før du legger deg, sier Dr. Manny Alvarez i Fox News.

– Noen ganger kan en varm dusj bidra til å åpne opp nesegangene dine og gjøre det lettere for deg å puste gjennom natten , forklarer han.

Han er helt enig i at det ikke er noe som er verre enn å miste søvn fordi du eller partneren din snorker. Hvis en dusj før sengetid ikke skulle hjelpe, har han imidlertid flere råd.

– Det kan være at du bør gå ned i vekt. Dette kan redusere trykket på luftveiene i halsen, som ofte kollapser hos personer som snorker, sier Alvarez.

Han minner også om at du ikke bør drikke alkohol hvis du har problemer med snorking, ettersom det vil påvirke musklene bak i halsen. Et annet, veldig vanlig, men effektivt triks er å skifte sovestilling.

Hvis ingen av disse tingene hjelper bør du ta kontakt med legen din. De kan eventuelt gi deg et spesielt type munnstykke som vil hjelpe, eller vurdere om du trenger en operasjon eller laserbehandling.

LES OGSÅ: Stress kan gjøre deg mindre attraktiv

Kan øke risikoen for å dø av kreft

Som nevnt lenger oppe i saken, er ikke bare snorking irriterende - det kan også være skadelig.

Alvorlig snorking kan føre til en rekke helseproblemer. En tidligere studie tyder blant annet på at det å snorke kan øke risikoen for å dø av kreft.

Det er forskere ved the University of Wisconsin School of Medicine and Public Health som har gjennomført en studie hvor de har sett på dette med alvorlig snorking og kreftdødelighet.

Og resultatene, som skal publiseres i tidsskriftet American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine (mer info finner du her), viste at personene med store snorkeproblemer hadde 4,8 ganger (nesten fem ganger) så stor sannsynlighet for å dø av kreft, sammenlignet med de som ikke snorket.

«Milde» og «moderate» snorkere hadde mindre risiko – henholdsvis 0,1 og 2,0 ganger så høy risiko.

Ekspertene tror forbindelsen mellom snorking og økt risiko for kreftdød har sammenheng med mangelen på oksygen personer med et alvorlig snorkeproblem (også omtalt som søvnapné - nedsatt pusting/oksygenmangel under søvn) opplever i forbindelse med søvn.

LES OGSÅ: Over 50 prosent av oss har en slik

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer