Makeup

Plettfri makeup

Et perfekt sminket ansikt begynner med valg av riktig kost. Vi forteller deg hva og hvordan.

Fra venstre:  1. Foundation 2. Rouge 3. Pudder 4. Concealer 5. Highlighter 6. Siste finish 7. Bryn  8-11. Øyeskygge 12. Eyeliner 13. LeppestiftKostene kommer fra Estée Lauder og koster fra 185 til 390 kroner.
Fra venstre: 1. Foundation 2. Rouge 3. Pudder 4. Concealer 5. Highlighter 6. Siste finish 7. Bryn 8-11. Øyeskygge 12. Eyeliner 13. LeppestiftKostene kommer fra Estée Lauder og koster fra 185 til 390 kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertTIPS
Husk å rense kostene dine med jevne mellomrom. Da holder busten seg myk lenger og kosten røyter mindre. Proffe makeupartister vasker kostene sine hver eneste dag for å unngå bakterier. Vask dem i vanlig sjampo eller kjøp deg en antibakteriell børsterens, som du blant annet får fra mineralmakupmerket i.d. Zalo er også perfekt til å vaske kostene med. Tone Skipà Johnstad, som er fast stylist og makeupartist i KK, forteller at hun sverger til Zalo når hun skal rense sine makeupbørster. - Det har jeg brukt i ti år, og børstene mine er like fine.
Det finnes en kost for alt. Kosmetikkmarkedet er de siste årene blitt oversvømmet av makeupkoster i ulike fasonger og materialer, og til ulike formål. Ikke det at alle trenger en kost til alt. Mange av oss klarer seg helt sikkert fint med en kost eller to. Men det er likevel greit å vite hva som er hva, slik at du unngår bomkjøp.

Foundation
Foundationkosten er nok den det finnes færrest av i de tusen hjem. Den har stort sett vært proffenes verktøy. Den brukes for å komme til overalt og få en jevnest mulig foundation, uten synlige kanter.

Rouge
Rougekosten er litt mindre enn pudderkosten, men rund og myk på samme måten. Hensikten er å fordele fargen så jevnt som mulig.

Pudder
Pudderkosten er stor, rund og myk, for en lett og jevn påføring. Brukes som regel til løspudder, men fungerer like fint på kompakte varianter.

Concealer
For å få en jevn og helt presis påføring av concealer, finnes små, smale koster. Dette er kanskje en av de mest undervurderte kostene. Den er helt genial.

Highlighter
Vil du toppe makeupen med en strøk med en highlighter, finnes det egne flate, myke koster som er perfekte til å legge det siste, tynne laget.

Siste finish
Hjemmeproff? Proffe makeupartister har også en egen flat, myk kost til å børste vekk overflødig skygge for eksempel på kinnene og under øynene etter at makeupen er ferdig.

Bryn
Mange synes det kan bli litt hardt å bruke blyant på øyebrynene. En tynn, skråskåret kost gir en presis og jevn påføring av skygge.

Øyeskygge
Øyeskyggekoster er den typen det finnes flest varianter av. Det følger som regel med en svampapplikator når du kjøper skyggen, men disse er av veldig varierende kvalitet. De største, mykeste kostene passer til å legge lyse skygger på større områder. Jo mindre kosten er, jo mer konsentrert blir påføringen.

Eyeliner
Øyeskygger kan også brukes som eyeliner. Enten i tørr form for en dus strek, eller blandet med vann for å få en mer fargesterk strek. Kosten er tynn, fast og ofte skråskåret.

Leppestift
Leppepensel er smal og liten og brukes til å gjøre påføringen av leppestift jevnere og mer nøyaktig.

Plettfri makeup
Plettfri makeup
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer