Kjøkkentriks

Popcorn-trikset du må prøve

Gir ekstra luftig resultat.

SNACKS MED SMELL: Det er superenkelt å lage perfekt popcorn. Foto: LoloStock - Fotolia
SNACKS MED SMELL: Det er superenkelt å lage perfekt popcorn. Foto: LoloStock - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høst og innetid igjen. Ingen grunn til å deppe av den grunn, for er det ikke litt deilig å kunne innta sofaen og se på serier og filmer kvelden gjennom med god samvittighet?

Hva bedre er det å gjøre når kveldene er mørke og regnet pisker?

Og når vi rigger oss til for sofakos er det godt med noe å tygge på. Da er popcorn ypperlig, siden det er det klassiske kinosnackset, smaker fortreffelig, og dessuten er såpass kalorifattig at du kan spise store mengder uten at det gjør noe.

Pop perfekt popcorn selv

Posepopcorn er godt, men enda bedre er det å poppe popcornet selv, så det er varmt og skikkelig sprøtt.

Hvis du ikke har mikro er jo ikke mikropopcorn noe alternativ. Da må du poppe i kjele - men kjelepopcorn er uansett bedre enn mikropopcorn, som fort blir litt seigt. Og det er slett ikke vanskelig å poppe popcorn selv. Alt du trenger er popcorn, litt smør eller olje, og en kjele.

Vi skal imidlertid dele et triks som gjør at popcornet du lager blir ekstra luftig, og som også reduserer risikoen for at noen av kornene blir brent, og dessuten reduserer mengden «enker» som blir liggende igjen upoppet i bunnen av kjelen.

Det er såre enkelt. Trikset går ut på å legge popcornet i bløt i ti minutter før du popper det.

Gjør du dette vil skallet mykne, og dermed popper maiskornene på lavere temperatur enn om du slenger dem rett i kjelen.

Lurer du på hvordan du ellers går fram?

  • Til 100 gram popcorn trenger du 2 spiseskjeer smør eller matolje (bruk i så fall maisolje eller solsikkeolje - olivenolje eller rapsolje gir litt for spesiell smak).
  • Legg popcornet i vann i ti minutter.
  • Varm smøret eller oljen i en kjele. Ha i 4-5 popcorn først, og beveg og rist litt på kjelen inntil de begynner å poppe.
  • Senk temperaturen ned til litt over middels, og ha i resten av popcornet. Fortsett å riste litt på kjelen innimellom, til du hører at det slutter å poppe (det tar mellom 30-60 sekunder)
  • Salt popcornet (vær forsiktig, for mye salt er ikke bra) og spis!
     

TIPS! Du kan jazze opp popcornet med å krydre med litt chilipulver, pepper, paprikapulver eller lignende.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer