PRIMER OG SKYGGE: Denne metalliske mørkegrønne fargen passer ypperlig til deg med brune øyne. Fra Bare Minerals, kr 399.  Foto: Produsenten
PRIMER OG SKYGGE: Denne metalliske mørkegrønne fargen passer ypperlig til deg med brune øyne. Fra Bare Minerals, kr 399. Foto: Produsenten Vis mer

øyeskygge

Primer og skygge i ett

Den er superenkel å legge og gjør at du sparer tid på badet om morgenen.

Publisert
Du har kanskje fått med deg at du bør bruke en primer for å få sminken til å sitte pent hele dagen.

Selv de av oss med tørr hud ellers i ansiktet, kan ha mer oljete øyelokk og oppleve at øyeskyggen striper seg etter bare få timer. Dette er spesielt merkbart med kremskygger, som ofte striper seg enda raskere. Da er en primer løsningen.

Bare Minerals kommer nå med ett nytt 2 i 1-produkt - som både er kremskygge og primer.

SE OGSÅ: Sminker du deg i feil rekkefølge

Skal vare hele dagen

Nyheten heter Prime Time og skal gli godt på, være lette å påføre jevnt og ikke drysse. Dessuten er de vannfaste, så de skal vare hele dagen.

Vanligvis legger man en pudderskygge over primeren, men det er ikke nødvendig med disse øyeskyggene som er primer og skygge i ett. Selvsagt kan du likevel legge en pudderskygge over primeren for et enda mer intenst og dramatisk uttrykk. Da kan du også bruke primerskyggen til å forsterke eller endre fargen du legger over.

– Primerskyggene sitter bedre enn vanlige skygger, og disse er i tillegg vannfaste så de skal være ideelle om man har oljete/fete øyelokk. Dersom man allikevel vil helgardere, kan man legge en transparent øyeskygge eller litt transparent mineralpudder over, sier Line Alm, produktsjef i Bare Minerals.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Kates sminke

Finn din favoritt

Prime Time kommer i seks forskjellige farger og koster kr 399.

Se alle skyggene her:


Samtlige av skyggene har en metallisk finish. Hvor kraftig metalleffekten er, avhenger av hvor tykt man velger å legge produktet.

– Jo mer skygge, jo mer metallisk, sier Line Alm.

Hvordan påfører du den?

Skyggene er enkle å bruke og kan legges med sminkekost eller med fingrene.

– Det letteste er å legge primerskyggene med fingeren, da har du god kontroll og det er lett å legge skyggen jevnt og duse ut i overgangene, sier Line Alm.

I tillegg bruker du mindre produkt når du legger skyggen med fingrene enn når du bruker en sminkekost.

– Hva er fordelene med å bruke en sminkekost og hva slags kost anbefaler du?

– Det er individuelt om man liker å bruke kost eller ikke. Fordelen med kost er nok først og fremst for profesjonelle makeupartister, som må ta hensyn til hygiene, og som i tillegg er vant med å jobbe med kost, sier hun.

– Skal du bruke en kost, vil jeg anbefale en med litt stivere bust, slik at den får dratt produktet godt ut.

LES OGSÅ: Smink deg som Scarlett

Så mye trenger du

Du trenger veldig lite av produktet når du legger den, og Alm anbefaler å starte med en liten dråpe, cirka like stor som et halvt riskorn per øye hvis du vil ha medium dekking.

Du kan selvsagt bruke mindre for en dusere effekt, eller mer for et sterkere uttrykk, men som med alle kremprodukter, blir risikoen for at produktet legger seg i striper større jo mer du bruker. Start derfor med lite og øk heller etterhvert.

Siden skyggene er vannfaste, sitter de veldig godt. Derfor er det ekstra viktig å bruke et godt renseprodukt når du skal fjerne den om kvelden.

Visste du at olivenolje kan brukes som sminkefjerner?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer