Besatt Av Kjæresten

Prioriterer du kjæresten din over alt?

Det kan føre til at du mister viktige venninner.

NÅR VENNSKAPET RYKER: Mange erfarer at venninnen blir utilgjengelig når hun får seg kjæreste - og at de gode samtalene man hadde, opptil flere ganger daglig, blir det stadig færre av. Foto: Bildhuset / TT NYHETSBYRÅN
NÅR VENNSKAPET RYKER: Mange erfarer at venninnen blir utilgjengelig når hun får seg kjæreste - og at de gode samtalene man hadde, opptil flere ganger daglig, blir det stadig færre av. Foto: Bildhuset / TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du og venninnen din pleide å dele alt, og kjente hverandres rutiner, behov og hverdagserfaringer ut og inn. Men så tok vennskapet en brå slutt.

Fordi hun fikk seg kjæreste.

LES OGSÅ: Halvparten av verdens befolkning kysser aldri

Ifølge ekspertene er det ikke unormalt at flere venninneforhold ryker nettopp fordi den ene er opp etter ørene nyforelsket.

- Er man hodestups forelsket ønsker man omtrent kun å være sammen med den man er forelsket i, men etter en stund kan dette endre seg, og man henger kanskje sammen «hele tiden» for å hindre partneren i å føle seg tilsidesatt eller sjalu, sier sexolog Ulla Aasland til KK.no.

Blir plutselig fjern og utilgjengelig

Hun forklarer at det kan være vanskelig når en venn eller venninne prioriterer kjæresten fremfor vennskapet. Både for den som velger kjæresten og den vennen som ikke lenger blir prioritert.

- Har man en venninne som kun er sammen med kjæresten kan man ende opp med å føle seg alene, og kanskje til og med ensom. Venninnen som man kanskje hadde mye gøy med tidligere, og som man delte alt med, blir plutselig fjern og utilgjengelig, sier Aasland videre, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer