Hud

Proffe sminketips

Unngå sminketabbene! Her er lista over hva du skal ligge unna og hva du bør passe på.

Proffe sminketips
Publisert
Sist oppdatert


Forsiktig med fargene
NEI TAKK: Unngå å dykke for dypt i paletten når du legger sminke. Farger kan være vel og bra, men blir du for ivrig og blander altfor mange forskjellige, kan du risikere å likne en papegøye i stedet for en diva.

JA TAKK: Tenk farger som går ton-i-ton, spesielt hvis du er en typisk hobbysminker – altså en som bruker lite sminke til hverdags og ikke er vant til å sminke deg veldig mye. Det er størst sjanse for at resultatet blir vellykket hvis du velger farger som matcher. Hold deg eventuelt til én kontrastfarge.

Kamufler linjene
NEI TAKK: Skimmer og linjer er en dårlig kombinasjon. Det vil si at hvis du for eksempel har fine linjer rundt øynene, bør du unngå øyeskygger med skimmereffekt. Skimmeret legger seg bare i linjene og understreker dem enda mer, og det vil du jo ikke. Tenk på samme måten når det gjelder kroppspudder i for eksempel utringningen.

JA TAKK: Ønsker du deg likevel skimmer og glamour, gjør du lurt i å velge en gelé eller kroppskrem med glitter i stedet for produkter i pudderform. Da unngår du at linjene blir
enda synligere.

Følg hudfargen
NEI TAKK: Ikke bruk en mørk makeupkrem i ansiktet. Foundation skal jevne hudtonen din og gi et godt grunnlag for sminke, ikke gjøre deg brunere. Velger du en krem som er for mørk, får du i tillegg et stygt skille mot halsen. Og det er fy-fy!

JA TAKK: Velg en foundation i samme fargetone som huden din, eventuelt en tone lysere. Da unngår du at huden ser altfor tildekket ut, og slipper samtidig stygge kanter og overganger.

Følg årstidene
NEI TAKK: Ikke bruk samme type foundation hele året. Husk på at huden skifter farge og tilstand etter årstidene. En tørr blek vinterhud krever en annen foundation enn en mørkere, litt fetere sommerhud.

JA TAKK:Lær huden din å kjenne, og bland to eller flere makeupkremer for å matche huden perfekt til enhver tid. Faktisk trenger du bare to kremer, en lys og en mørk, så kan du mikse og blande riktig farge året rundt.

Behold øyebrynene
NEI TAKK: Ikke prøv å nappe øyebrynene dine i en fasong de ikke har. På 90-tallet var det utrolig mange som ønsket seg trekantbryn som Linda Evangelista og gikk berserk med pinsetten. Nei, nei og atter nei. Det vil vi aldri se igjen.

JA TAKK: Behold den opprinnelige formen på brynene dine. Det er uansett den som kler ansiktet ditt best. Men hold dem i fasong. Napp bort viltvoksende hår, og bruk eventuelt en øyebrynsblyant til å understreke fasongen.

Vær nøye med eyelineren
NEI TAKK: Liker du strek laget med flytende eyeliner, må du passe på å få streken helt ned til vippekanten. Blir det luft mellom disse, får øyet en helt merkelig fasong, og det er helt sikkert ikke det du ønsker å oppnå.

JA TAKK: Hvis du toner ut den svarte streken ned mor vippekanten med litt svart skygge på en tynn øyeskyggekost, får du en tett og pen strek uten glipper.


Skrubb med vett
NEI TAKK: Ikke overdriv peelingen. Riktignok er det viktig å kvitte seg med døde hudceller, men kraftig skrubbing med ulike peelinger altfor ofte er ikke bra, og kan resultere i at du får overømfintlig hud som ikke tåler peeling i det hele tatt.

JA TAKK: Finn en peeling som passer til deg. Har du sensitiv hud og lett for å reagere på den tradisjonelle «kornpeelingen», finnes det peelingmasker som gjør samme jobben bare ved å ligge på huden i noen minutter. Spør en hudpleier om hjelp hvis du er usikker på hva som passer til din hud.

Legg riktig rødme
NEI TAKK: Ikke bruk rougen til å gjøre et forsøk på å lage en helt ny ansiktsfasong. Legger du for mye farge med skarpe, harde overganger, kan du risikere å se ut som en klovn.

JA TAKK:Legg rouge for å understreke det du liker ved din egen ansiktsfasong. Å smile mens du legger rougen er et godt tips. Legg fargen på «smilekinn», så får du friske eplekinn, noe som kler så å si alle.

Spar på kruttet
NEI TAKK: Ikke pøs på med for mye når du skal på fest. Svartsotede øyne, knallrosa eplekinn og dyprøde lepper kan bli for mye selv for den mest glamorøse.

JA TAKK: Velg et trekk du har lyst til å framheve i stedet for å prøve å sette søkelyset på absolutt alt. Velger du knallrøde lepper og sminker resten av ansiktet mer diskré, får du dessuten mer valuta for kyssemunnen.

Kast gammel moro
NEI TAKK: Ikke ta vare på alt som har vært innom sminkepungen de siste ti årene. Mulig den grønne øyeskyggen så fantastisk ut på Rhodos i 1991, men det er på tide å rydde opp. Gammel sminke blir dårlig og full av bakterier.

JA TAKK: Kast! Vær særlig nøye med produkter du bruker rundt øynene. Her er du ekstra sensitiv for bakterier. En maskara bør du for eksempel ikke ha mer enn tre–fire måneder.

Match leppestiften
NEI TAKK: Ikke bruk mørk lipliner som et redskap til å lage en helt ny fasong på munnen. Det fungerer aldri, og du risikerer å se ut som en playboymodell fra tidlig 90-tall.

JA TAKK: Velg en lipliner som matcher leppestiften eller lipglossen, og bruk den bare til å understreke den fasongen du har på leppene fra naturens side. Velg gjerne en lipliner i en helt naturlig farge som bare er med på opprettholde leppekonturen samt få fargen til å sitte bedre.

Begrens det naturlige
NEI TAKK: Selv om du ser tilsynelatende usminkede supermodeller sprade rundt på catwalken og se ut som flere millioner dollar, er det ikke å anbefale å slutte helt med sminke for å gå «au naturel» over natten. I hvert fall ikke hvis du pleier å sminke deg til vanlig. Da risikerer du bare å se trøtt og sliten ut.

JA TAKK: Lær deg triksene som gjør at du ser usminket supermodellfrisk ut. Finn fargetoner som matcher huden din perfekt, både i foundation, øyeskygger og rouge. Velg lipgloss, i stedet for leppestift, og hvis du ikke har veldig mørke vipper fra naturens side, kan du velge brun maskara i stedet for svart.

Stell halsen
NEI TAKK: Ikke glem halsen og brystet. Her er huden sensitiv, og aldringstegnene kommer tidlig til syne hvis du ikke er påpasselig. Det hjelper lite med en pen makeup hvis alt nedenfor haken er neglisjert.

JA TAKK: Vær nøye med å rense huden på hals og bryst. Bruk fuktighetskrem (med faktor hvis huden utsettes for sol). Vil du skjemme deg selv ekstra bort, finnes det kremer spesielt utviklet for huden på halsen.

Proffe sminketips
Proffe sminketips
Proffe sminketips
Proffe sminketips
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer