Trening

Proteiner bygger

Joda, det har noe for seg.

Proteiner bygger
Publisert
Sist oppdatert
Det kan virke latterlig når bodybuildere hiver innpå med proteindrikker rett før og etter trening for ekstra effekt. Men nå viser en australsk studie at de kan ha rett, ifølge New Scientist.

Åtte menn fikk i oppdrag å spise proteiner i forbindelse med styrketreningsøkter. En kontrollgruppe på ni spiste det samme tilskuddet, men om morgenen og kvelden og ikke i forbindelse med styrketrening.

Etter ti uker hadde de som spiste protein i forbindelse med treningen, fått 1-2 kilo mer muskelmasse enn de andre.

KK kropps treningsekspert, Ina Garthe, sier i nettmøte med kk.nos lesere at man etter styrketrening trenger proteiner i kombinasjon med karbohydrater for å få best effekt.

- Når vi snakker om hvilke proteiner vi bør ha etter trening, er de beste proteinkildene de som inneholder relativt mye essensielle aminosyrer (da det er de som gir den effekten vi ønsker). Gode proteinkilder er cottage cheese, melk, ost, biola, yoghurt, fisk, fugl, kjøtt - stort sett meieriprodukter og animalske proteiner, sier Ina.

Restitusjonsmåltidet etter trening bør ifølge Ina inntas 30-60 minutter etter at treningsøkten er over.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer