Knipeøvelser

Prøv orgasme-dietten

Hva du spiser kan påvirke sexlivet ditt.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forfatteren av boken Orgasmedietten, Marrena Lindberg, lover kvinner at de får mer seksuell energi, blir mer lidenskapelige og får bedre orgasmer dersom de følger hennes enkle kostholdsråd, hvor stikkordet er en kombinasjon av fettsyrer og et begrenset inntak av karbohydrater.
 • Mat til lyst
 • Sex på menyen
 • Maten som får den opp
 • Er det verdens verste diett?
 • Øk lysten

  Ifølge forfatteren reagerer kvinner bedre på kosthold enn på terapi og desssuten gir kostholdsendringer raskere resultater når problemet er manglende lyst og nytelse, ifølge Marrena Lindberg.– Kvinner er nødt til å ta ansvar for sin egen seksualitet. De trenger ikke piller for å øke sexlysten. I stedet, følg denne dietten, sier hun til Times Online. I tillegg til riktig mat som blant annet fiskoeolje og mørk sjokolade, så oppfordrer Lindberg kvinner til å styre unna p-piller og antidepressiva samt gjøre knipeøvelser daglig.- Slik går sexlivet fra sørgelig til deilig i en fei, sier hun til Times Online.
 • 10 triks som gir orgasme
 • Ta testen: Hvilken mat gir tenning?
 • Lørdags-chipsen kan drepe sexlysten
 • Prøv selv:

  Her er tipsene, skriver boken med originaltittelen Orgasmic Diet.

  1. Øk dopamin-nivået:

  Hvorfor det? Jo, fordi dette stoffet virker lystfremmende. Du øker dopaminnivået ved å innta fiskeolje, hvor anbefalt «dose» er 1700 mg EPA og 1300 mg DHA hver dag. Du dekker også behovet ved å spise masse fet fisk, eller du kan spise et par stykker mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao.

  2. Pass på serotonin-nivået:

  Sigaretter, koffein, ginseng, ginko og hvite karbohydrater øker nivået av serotonin i kroppen din. I de rette dosene virker dette stoffet både stressdempende, appetittregulerende og oppkvikkende. For mye av stoffet derimot kan dempe lysten ved at du får vanskelig for å roe deg ned og slappe av. Trikset er altså å unngå for mye koffein og andre stimulanter som sigaretter og søt og stivelsesrik mat for å holde serotoninet på et normalt nivå, i stedet for å øke serotoninlagrene ytterligere.

  3. Øk testosteron-nivået:

  Flere vitenskapelige undersøkelser har vist at kvinner med høy sexlyst har mer testosteron i kroppen enn kvinner som ikke er så lystne av seg. For å øke testosteronnivået i kroppen din, spis proteiner til hvert måltid samt masse frukt og grønt i stedet for søte og stivelsesrike matvarer. I tillegg, få i deg sink og magnesium for eksempel via kosttilskudd.

  4. Balanserte måltider:

  Sørg for at alle måltidene dine inneholder 40 prosent karbohydrater (fra frukt og grønt, ikke hvite karbohydrater som pasta og ris), 30 prosent proteiner og ca. 30 prosent fett. Gå for umettede fettsyrer som nøtter og kylling og bruk olivenolje i stedet for smør. LES OGSÅ:
 • Forspillet han vil ha
 • Slik får du super-orgasme
 • Forspillet hun vil ha
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer