Sminke

Pudderet som frisker opp øynene

Modell og skuespiller Diane Kruger sverger til lysreflekterende pudder under øynene.

STRÅLER: Skuespiller Diane Kruger ser alltid strålende ut på den røde løperen. Avslutningen av årets filmfestival i Cannes var selvsagt intet unntak. Se hvilke produkter hun sverger til i denne saken.  Foto: All Over Press
STRÅLER: Skuespiller Diane Kruger ser alltid strålende ut på den røde løperen. Avslutningen av årets filmfestival i Cannes var selvsagt intet unntak. Se hvilke produkter hun sverger til i denne saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du er kanskje glad for at du slipper å sitte foran et kamera og smile ditt naturligste smil hele dagen lang, rømme fra papparazzi hver gang du går ut døra eller stadig posere på den røde løperen?

Likevel ønsker vel de fleste av oss å kunne noen av sminketriksene til dem som har dette som sin hverdag.

Modell og skuespiller Diane Kruger, for eksempel, ser strålende ut i enhver anledning. Et par av hennes skjønnhetshemmeligheter hadde ikke vært å forakte.– Vet hva som kler meg

– Å være modell var gøy, men jeg foretrekker skuespill. Jeg trenger ikke å posere og prøve å se perfekt ut lenger. Det er en enorm lettelse å kunne si «ikke retusjer det!», sier hun til Style.com (ekstern lenke).

Og etter en årrekke i rampelyset har den tyske skjønnheten lært seg både det ene og det andre.

– Jeg har fanget opp nok tips gjennom årene til å vite hva som kler meg, sier modellen, som foretrekker å både style og sminke seg selv.  

En kjapp titt på listen over samarbeidspartnere er bekreftelse nok på at hun klarer jobben fint på egen hånd. Hun har en makeupkontrakt med L'Oréal, en parfymekontrakt med Calvin Klein og fungerer som muse for designere som Jason Wu, Karl Lagerfeld og Giambattista Valli.

Skjuler mørke ringer

Diane Kruger sier hun alltid bruker concealer under øynene, for å skjule hovne og mørke ringer.

– Clé de Peau er fabelaktig, sier hun. Prisen er dog temmelig stiv. I USA koster concealeren fra Clé de Peau 70 dollar, altså cirka 418 kroner.

LES OGSÅ: Hvorfor får du egentlig mørke ringer?

Over concealeren bruker hun dog et annet produkt du bør bite deg merke i.

Rød løper-sminke er annerledes enn fotoshootsminke, så jeg bruker alltid litt pudder, sier Diane Kruger til Style.com

– Det er et lite triks jeg fanget opp på filmsettet: Et transparent pudder har litt glans i seg, og når du bruker litt av dette under øynene så vil det reflektere lyset fra kamerat, røper hun.

Krugers favorittpudder er fra L'Oréal, heter Translucide Natural Luminous Powder og koster 13 amerikanske dollar, ca. 77 kroner. Dette finnes imidlertid ikke i det norske markedet, så vi har funnet noen alternativer som virker på omtrent samme måte.

Se produktforslag her:Skin Illuminator fra No. 7 er en skimmerlotion som gir en diskret shimmereffekt, fornyet glød og en hudoverflate som ser jevnere ut. Bør brukes mer som highlighter på kinnbeina enn under øynene, kr 129. Foto: Produsenten
Skin Illuminator fra No. 7 er en skimmerlotion som gir en diskret shimmereffekt, fornyet glød og en hudoverflate som ser jevnere ut. Bør brukes mer som highlighter på kinnbeina enn under øynene, kr 129. Foto: Produsenten Vis mer

Ekspertenes tips

Men selv om Diane Kruger sverger til et lysreflekterende pudder for å sette concealeren sin, er mange makeupartister forsiktig med produkter med skimmer under øynene.

Det trekker oppmerksomheten mot området, så sliter du veldig med mørke ringer, bør du unngå dette, eller i det minste være veldig forsiktig med skimmerprodukter.

LES OGSÅ: Slik sminker du bort mørke ringer

Makeupartist og PR-ansvarlig for Make Up Store i Norge, Siw-Kristin Engebretsen, sier mange er redd for å legge skimmerprodukter under øynene, og det med god grunn. Det fremhever nemlig også fine linjer og rynker.

– Pudder med skimmer ville jeg nok heller lagt ut mot kinnbeina, sier hun og forklarer nærmere hvordan hun selv sminker kunder under øynene:

– Jeg bruker vår Easy Cover Concealer, siden den dekker godt men ikke er tørr. Tørre produkter kan også fremheve rynker litt, forklarer hun.

– Etter jeg har lagt consealer, legger jeg vår matte øyeskygge Vanilla over. Den er finere i konsistensen enn et pudder og vil synes mindre, sier hun.

– Den fikserer concealeren så den holder hele dagen.

Forsiktig med mascaraen

Hun har dessuten et ekstra lite tips til deg som sliter med mørke områder under øynene:

– Du skal være litt forsiktig med å bruke mye mascara på undervippene, da dette kaster skygge og kan gjøre at man ser mørkere ut under øynene. Du trenger ikke å følge vippene helt ut med mascaraen, sier hun.

Og du visste kanskje at mascara på undervippene kan få deg til å se minst fem år eldre ut? Det er faktisk helt sant!

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

SMINKER SEG SELV: Diane Kruger elsker knalle leppestifter for å piffe opp en ellers nøytral look. Foto: All Over Press
SMINKER SEG SELV: Diane Kruger elsker knalle leppestifter for å piffe opp en ellers nøytral look. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer