Hårtips

Putetrekket ditt bør være av silke

Glatte stoffer som silke og sateng er det aller beste for håret ditt.

Å velge riktig putetrekk skal visst gi deg både bedre hud, penere hår og færre rynker.

Nå er det selvsagt ikke sånn at et putetrekk er en mirakelkur for hverken det ene eller det andre, men at det kan gjøre en forskjell er ekspertene sikre på.

Mindre friksjon

Silke og sateng er glatte stoffer som ikke gir huden og håret friksjonsmotstand. Desto glattere stoffet er, desto mindre er sjansene for at håret hekter seg i fibrene.

Disse stoffene trekker heller ikke til seg fuktighet, slik som for eksempel bomull gjør.

Øker frisyrens holdbarhet

Dersom du ikke vasker håret hver dag, har silke- og satengputetrekk enda en flott effekt.

– Putetrekk av silke og sateng gjør at det ikke blir for varmt om natten, og dermed får frisyren lenger holdbarhet, forklarer Mette Boll Pedersen, som er creative educator hos GHD, som distribuerer kosmetikk og parfyme i Skandinavia.

– Det bidrar til at håret ikke faller sammen og mister volumet like raskt, sier hun.

Dersom du ikke vil investere i nye putetrekk, har hun dog en annen enkel løsning for å ta vare på både håret og frisyren.

– Som alternativ kan du legge et tørkle eller skjerf på hodeputen.

Da velger du selvsagt et av silke eller sateng.

Tørk håret først

Frisøren har også et annet tips for å ta vare på håret om natta.

– Det viktigste er at håret alltid er helt tørt når du legger deg for å sove, ellers sliter det for mye på håret. Hodebunnen har heller ikke godt av at du ligger på vått hår hele natta, sier Pedersen.

Har du veldig skadet hår, kan du gjerne flette det løst før du legger deg. Det sliter mindre på håret å ha det i en løs flette enn å ha det løst, siden friksjonen da fokuseres bare på noen deler av håret.

Skift putetrekk ofte

Det er ikke bare etter du har sovet med hårkuren i at du bør skifte putetrekk. Også bruk av ymse hårprodukter, ansiktskremer og selvbruning gjør at du bør øke frekvensen på putetrekkskiftene.

Både hudlege Ole Martin Rørdam og hudpleier Ingvild Sæterhaug ved Afroditeklinikken i Oslo er skjønt enige om at ukentlig vask av putetrekk er å anbefale. Det fortalte de KK.no i forbindelse med denne saken.

Mange skifter faktisk ikke sengetøy mer enn tre ganger i året. Selv om du er flinkere enn gjennomsnittet til å skifte og vaske sengetøyet, så holder ikke det. Visste du at selve dyna også burde vaskes én gang i måneden?

Som om ikke det var nok, så kan selve puta di inneholde opp mot 16 forskjellige typer sopp hvis du ikke vasker den ofte nok.


Ikke bare lønner det seg for helsa, huden og håret å skifte sengetøy. Det er jammen deilig for humøret også.

– Det er deilig å legge seg i nyvasket sengetøy, sier Ingvild Sæterhaug.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: