Kjendis

Rachel Nordtømme og Ellen Arnstad viser seg uten sminke

- Den usminkede meg er den veldig private.

UTEN SMINKE: Slik ser KKs sjefsredaktør ut med og uten sminke.
UTEN SMINKE: Slik ser KKs sjefsredaktør ut med og uten sminke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Det kunne jeg aldri ha gjort!» var responsen fra mange da KKs sjefsredaktør, Gjyri Helen Werp, la ut et bilde av seg på instagram usminket.

– Jeg har aldri vært redd for å vise meg usminket – til tross for at jeg kanskje burde. Jeg ble derfor veldig overrasket over all responsen hvor flere sa at jeg var modig som turde, sier Werp.

Men hvorfor er det så forferdelig å vise seg uten sminke?

– Jeg tror at sminken for mange kan sidestilles med klær; mange går ikke ut uten. Man føler seg rett og slett ikke «ferdig påkledd» uten at sminken er på plass. Det gir en følelse av trygghet og kontroll, mener KKs sjefredaktør.


LES OGSÅ: Slik toner du ned leppestiften

Mascara er som tannpussen!

To andre kjente kvinner som tok vår utfordring (se KK nummer tre, som er i salg fra fredag 18. januar for hele intervjuet og alle bildene) om å gjøre det samme, er Rachel Nordtømme og Ellen Arnstad. Ellen kunne aldri tenke seg å stille usminket til et jobbmøte, og begrunner det slik:

– Det verste ved å bli sett usminket er nok min egen følelse av nakenhet. Den usminkede meg er den veldig private, den jeg er hjemme på søndagene eller på hytta. I jobben er jeg både meg selv og i en rolle, en lederrolle som sjefredaktør. Det er et klart skille mellom de to. Med alderen har jeg blitt mindre selvhøytidelig på å vise meg uten, men selv hjemme på en søndag må det litt maskara til, det er som tannpussen.

Rachel er ganske komfortabel med å vise seg uten sminke hvor som helst.

– Jeg har alltid trent mye, og da er det naturlig å ikke ha på sminke. Men som de fleste andre føler jeg meg også freshere med sminke enn uten.

LES OGSÅ: Disse kjendisene sminker seg selv

RACHEL NORDTØMME: På bildet til venstre ser du Rachel uten sminke, til høyre er hun sminket.  Foto: Erik Faukland og Ronny Manuel Danielsen
RACHEL NORDTØMME: På bildet til venstre ser du Rachel uten sminke, til høyre er hun sminket. Foto: Erik Faukland og Ronny Manuel Danielsen Vis mer

Men hvorfor føler vi oss så mye bedre med sminke?

– Med sminke kan jeg føle meg meg våken, jeg har ganske små øyne og kan se trøtt ut, med mascara føler jeg at kroppen våkner litt mer også. Også liker jeg at det er forskjell mellom hverdag og fest — jeg kan kose meg med å pynte meg ekstra og sminke meg, forteller Rachel.


KK NUMMER 3: Hele intervjuet finnes i denne utgaven av KK, som kommer i butikk fredag 18. januar.
KK NUMMER 3: Hele intervjuet finnes i denne utgaven av KK, som kommer i butikk fredag 18. januar. Vis mer

Smink og kle deg opp til energi!

For Ellen er sminken en del av en helhet:

– Har jeg en utfordrende dag foran meg, der jeg skal prestere på en arena, så tenker jeg at det går an å kle seg opp til energi. Da kan en helhet med klær, sminke og noen nye striper i håret bety mye, det kan gjøre at jeg kan gå løs på tøffe dager med litt ekstra energi.

Ellen er også godt vant med å bli bedømt:

– Jeg har drevet med estetisk idrett siden jeg var sju, og er veldig vant med å med å bli bedømt, å skulle ut på en scene med lyskasteren på. I mitt liv har det handlet mye om å prestere, og da har det vært en selvfølge å være opptatt av sminke og klær som skulle matche, sier Arnstad -som forøvrig innrømmer følgende:

– Men selvsagt har også jeg dager da selv ikke makeupen duger!

For hele intervjuet, se KK (utgave tre) - som er i butikkene fra og med fredag 18. januar!

BLI MED PÅ BØLGEN!

Vis ditt sanne usminkede ansikt - slik Rachel Nordtømme, Gjyri Helen Werp og Ellen Arnstad gjør i ukens nye KK. Post bildet på Instagram med hashtaggene #kkmagazine og #usminket.

LES OGSÅ: Denne gir deg bedre selvtillit

ELLEN ARNSTAD: På bildet til venstre er Arnstad uten sminke, til høyre med.  Foto: Erik Faukland og Ronny Manuel Danielsen
ELLEN ARNSTAD: På bildet til venstre er Arnstad uten sminke, til høyre med. Foto: Erik Faukland og Ronny Manuel Danielsen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer