Sex

Rådene vi leser i smug

Vi snakker ikke så høyt om det, men gode råd vil vi gjerne ha.

Oralsex er kanskje ikke tabu å praktisere, men vi snakker sjelden høyt om det. Foto: All Over Press
Oralsex er kanskje ikke tabu å praktisere, men vi snakker sjelden høyt om det. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En som ikke kvier seg for å snakke høyt om munnsex er imidlertid Tracey Cox, mest kjent blant oss nordmenn for sine mange bestselgende bøker om sex og samliv, som også er oversatt til norsk. Her er grunnreglene for oralsex, fra lommeutgaven av boken Supersex. Har du fått med deg «den nye sexen»? Sjekk dette.

HANS TUR:

1. Få ham til å vise deg

Få ham til å vise deg hvilken rytme, fart og trykk han liker, ved å legge hånden din over hans mens han masturberer. Bytt deretter hender slik at hans hånd ligger over din. Be om tilbakemelding på om du gjør det riktig. Merk! Et for lett trykk kan kjennes som «ingenting», mens et for hardt trykk gjør vondt. Spør om det er passelig. Når det gjelder rytmen så gjelder det samme, spør og få veiledning, men et tips er å starte langsomt og ertende og så sette opp farten etter hvert. For raskt start gjør ham a) ufølsom for berøringen eller b) han blir sår og overfølsom.
 • Nøkkelen til god munnsex
 • 2. Bruk glidemiddel

  Iblant er det nok med spytt og preejakuleringsvæske (det som kommer ut før orgasmen når han er opphisset), men det kan likevel være en god idé å ha en tube glidemiddel i nattbordskuffen.
 • Den store glidemiddel-guiden
 • 3. Finn en behagelig stilling

  Det beste er gjerne å sitte over skrevs på brystet og ansiktet hans eller få ham til å stå på knærne eller føttene foran deg mens du sitter eller ligger på sengen. Alle disse tre gjør at du kan bruke hendene samtidig.
 • Gi ham bedre orgasmer

  4. Lær deg grunnstrøket

  Bruk én hånd for å holde den stødig, la den andre danne en løs neve som glir oppover og nedover skaftet, mens du knytter den forsiktig, men fast idét du runder hodet.
 • Veien til orgasme
 • 5. Hal det i land

  Det er veldig individuelt hva slags stimulering menn vil ha, men de fleste vil foretrekke at du øker trykk og rytme betraktelig i sekundene før orgasmen, og så senker tempoet og letter presset under orgasmen. Men ikke stans opp.Dere kan også prøve å skrive sexdagbok for å bedre den seksuelle delen av forholdet deres.

  HENNES TUR:

  1. Real oppvarming

  Før du padler bort til «den lille mannen i båten» (Tracey Cox' bilde på klitoris), krum hånden din rundt hele vulva (genitialområdet) gjennom klærne hennes og press varsomt med jevne sirkelbevegelser. Fremdeles med trusestoffet i mellom dere: Du kan også prøve å legge peke– og langfingeren mellom kjønnsleppene hennes og la dem vibrere i en forsiktig saksebevegelse. Stryk henne senere over lårene med sprikende fingre helt til hun åpner dem såpass at du skjønner at hun vil at du skal konsentrere deg om kjønnsorganene hennes.
 • Forspillet hun vil ha
 • 2. Innta plassene

  Et mer praktisk utgangspunkt enn å stikke hånden ned i trusen hennes mens dere kysser, er den der du sitter vendt mot henne mellom hennes spredte ben mens hun sitter eller ligger på ryggen med knærne opp. Hun kan også gjerne sitte på en stol/sengekanten/kjøkkenbenken mens du ligger på kne foran henne.
 • Triksene som gir tenning
 • 3. La henne gjøre jobben

  Begynn med å holde fingrene dine mot de lukkede kjønnsleppene hennes og legg merke til hvordan hun plasserer seg og beveger seg mot deg. Dette er din pekepinn på hvor du vil at hun skal konsentrere kjærtegnene og hva slags trykk hun liker. Følg med på hoftebevegelsene hennes, hvor fort hun skubber seg mot hånden din, det er din guide til farten og trykket hun vil ha. En enklere måte er rett og slett å spørre hvordan hun vil a det.
 • Verdt å vite om klitoris
 • 4. Teknikk til tusen

  Husker du krummingen du gjorde under punkt 1? Legg håndflaten over kjønnet hennes og bøy langfingeren så den er i vinkel til å berøre klitoris. Krum hånden rundt skrittet hennes og bruk fingeren til å gli opp og ned langs klitoris. Smett de to andre fingrene ved siden av den så de stimulerer kantene på kjønnsleppene. Etterpå lar du langemann lage sirkler i åttetall rundt knoppen. Hovedbevegelsen din går nå ut på å berøre og gni på skaftet av klitoris, delen bak klitorishetten. Få kvinner liker direkte og langvarig stimulering rett på den. Merk! Sjekk hvor våt hun er ved å la en finger gli langs den ene kjønnsleppen hennes, men husk at saftene ganske ofte er fanget på innsiden dersom hun ikke er så våt (ikke tent nok, p-piller, soppinfeksjon). Stikk derfor en fingertupp inn og gni den så rundt klitoris.
 • Alt om kvinneorgasmen
 • 5. To gyldne regler

  Disse kommer du ikke utenom: 1) Ikke bytt teknikk når hun er på strake veien mot orgasmen. Bestem deg for én metode, én hastighet. 2) Sørg for at det er vått nok, så dette må du ta deg pauser til. Det kan skje at hun er for tørr, men hun kan aldri bli for våt.
 • Slik får du ham dit du vil
 • Sjekk også ut stjernenes nye sextrend. Les også hva leder for Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST) Margrete Wiede Aasland anbefaler i denne guiden laget eksklusivt for kk.no.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.