øyne

Redd for å få rynker rundt øynene?

Da bør du være ekstra obs på riktig pleie.

Øynene trenger egen pleie, og husk at solbriller også hjelper mot linjer og rynker. Foto: All Over PressAll Over Press
Øynene trenger egen pleie, og husk at solbriller også hjelper mot linjer og rynker. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Huden rundt øynene er faktisk bare en tiendedel så tykk som huden på håndflaten din. Den tørker lettere ut og blir fort påvirket av stress, forurensing, sol og lite søvn. Derfor ser du også rynker og andre aldringstegn raskere der enn resten av ansiktet.

Faktisk kan man si at øyepartiet er hele fem år eldre enn resten av ansiktet. Med mindre du gir øynene dine den pleien de fortjener!

Øyekrem har mindre molekyler og lettere konsistens enn en dagkrem. Faktisk kan du påføre deg poser under øynene hvis du bruker vanlige kremer på øyepartiet.

LES OGSÅ: Sminketrendene du bør prøve nå!

Skreddersydd øyekrem

Finn en øyekrem som passer til ditt behov. Invester gjerne i to varianter – for eksempel en som demper poser på morgenen og en som gir masse fukt på natten!

Legg øyekremen på før ansiktskremen! Øyekremen fungerer også som en barriere mot ansiktskremen som er for tung for den tynne huden rundt øynene.

Oppstrammende serum (kr 615, YSL, Forever Yout Activator).
Oppstrammende serum (kr 615, YSL, Forever Yout Activator). Vis mer

Svir det i øynene? Da har du lagt på for mye krem og for nærme øyet. Legg heller kremen på beinet rundt øynene, så trekker huden til seg det den trenger selv.

Serum serum

Trenger du ekstra pleie rundt øynene, enten fordi du er ekstra tørr eller har fått tydelige aldringstegn som rynker og dype groper, skal du i en periode prøve serum eller konsentrat for øyet. De har mye høyere dose av virkestoffer, og kan virke raskere. Bruk den alene eller under øyekremen.

SOS

Hovne og ømme øyne etter for mye stress, overdreven soling, hard treningsøkt eller altfor lite søvn? Av og til trenger øynene 10 minutter intensiv behandling. Øynene vil digge kjøleskapskalde øyepads eller en maske!

Litt juks

Mens vi venter på at øyekremene skal minske blå ringer, rynker og gusten hud, kan du trikse deg til mer våkne og yngre øyne med concealer som skjuler, highlightere som gjør gropene mindre dype og øynene lysere, samt fillere som demper rynkene.

Alltid poser under øynene?

Plages du av poser underøynene som aldri forsvinner? Enten det er genetisk eller det har kommet med alderen, så finnes det ulike behandlingsmetoder for deg. Restylane er en av disse. Slike behandlinger ligger på cirka 3000 kroner.

Øyemaske(kr 850, Helena Rubinstein, Prodigy Powercell Eye Urgency).
Øyemaske(kr 850, Helena Rubinstein, Prodigy Powercell Eye Urgency). Vis mer
Lysner øynene (kr 380, Id Minerals, Well-Rested Face & Eye Brightener).
Lysner øynene (kr 380, Id Minerals, Well-Rested Face & Eye Brightener). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer