Alkohol

Redd for å miste kontrollen på julebordet?

Slik unngår du å skjelle ut sjefen og ha sex med en kollega...

MISTER DU KONTROLLEN? Julebordet kan være både hyggelig og morsomt, men for enkelte kan kvelden gå litt ut av styr. Se hvordan du kan unngå å miste kontrollen lenger ned i saken. Foto: bertys30 - Fotolia
MISTER DU KONTROLLEN? Julebordet kan være både hyggelig og morsomt, men for enkelte kan kvelden gå litt ut av styr. Se hvordan du kan unngå å miste kontrollen lenger ned i saken. Foto: bertys30 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har det hendt at du har våknet opp dagen etter julebordet, slått hånden mot pannen og hatt én eneste tanke i hodet - «NEEEEEI!!!»

Ja, det er ikke unormalt å med litt fylleangst når julebordsesongen er i gang.

For at du ikke skal ende opp med fylleangst i år igjen, gjelder det å begrense alkoholinntaket - som jo kan høres enkelt nok ut.

Likevel er det svært mange som går på den samme smellen år etter år. Så hva kan du egentlig gjøre for at du lettere skal ha kontroll når det er tid for julebord?

LES OGSÅ: Blir du fyllesyk over flere dager?

Unngå lange vorspiel på tom mage

– Julebord er ofte både morsomt og hyggelig, men for noen så kan det gå litt over styr utover kvelden, har Kari Randen, som er daglig leder i «AV-OG-TIL» - en kampanjeorganisasjon med fokus på alkovett, tidligere uttalt til KK.no.

Organisasjonen jobber ikke for at man skal slutte å drikke alkohol, men at vi skal redusere alkoholbruken der det kan være farlig, eller gå utover andre.

– Det er nok en del flaue «puteøyeblikk» som kunne vært unngått dersom alle hadde utøvd alkovett. Derfor kan det være lurt å tenke seg om på forhånd og planlegge hvor mye du skal drikke, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer