KJØKKENREDSKAP: Det er ikke bare dyre kjøkkenmaskiner som sørger for fantastisk mat. Foto: All Over Press
KJØKKENREDSKAP: Det er ikke bare dyre kjøkkenmaskiner som sørger for fantastisk mat. Foto: All Over PressVis mer

Bake

Redskapene matbloggerne elsker

Sørger for luftige kaker og lekre middager.

Hva er det som gjør at noen tilsynelatende alltid klarer å diske opp med deilige middagsretter og fantastiske kaker?

Øving såklart, gode råvarer helt sikkert, men også gode kjøkkenredskaper.

KK.no har derfor spurt noen av Norges mest populære matbloggere hvilket redskap de synes er helt genialt, og et must i kjøkkenskuffen.

LES OGSÅ: Ingrediensen som garanterer god smak
 

God gammeldags stålvisp

Kristine Ilstad, som står bak bloggen Det søte liv, er ikke i tvil om hvilket kjøkkenredskap som er hennes favoritt:

– Et helt genialt kjøkkenredskap for meg er stålvispen, også kalt ballongvisp, sier Ilstad.

Et gammeldags, tradisjonelt redskap, som mange har sluttet å bruke fordi de heller bruker kjøkkenmaskiner.

– Jeg bruker kjøkkenmaskin til å piske eggedosis, smørkrem og lignende, men skal jeg vende hvetemel i kakerøre, bruker jeg alltid ballongvispen og rører for hånd, forteller Ilstad.

Hun mener vispen er suveren for å fjerne melklumper uten mye røring.

– På den måten bevarer man luftigheten i kakedeigen, noe som er veldig viktig for å få høye, flotte kaker.

LES OGSÅ: Trikset som gjør baksten saftigere

STÅLVISP: En god gammeldags visp sørger for at kaken blir luftig. Foto: All Over Press
STÅLVISP: En god gammeldags visp sørger for at kaken blir luftig. Foto: All Over Press Vis mer


 

Luftig gjærbakst

Er det gjærbaksten du gjerne skulle hatt enda litt luftigere, har kvinnen bak bloggen Passionforbaking, et godt tips:

– Det er en liten investering, men den er til stor nytte: beater blade visp med to vinger, sier Manuela Kjeilen.

MULTIMAT: Muffinsformer av silikon kan brukes til mye! Foto: All Over Press
MULTIMAT: Muffinsformer av silikon kan brukes til mye! Foto: All Over Press Vis mer

Vispen er tilleggsutstyr til kjøkkenmaskiner, og er spesielt effektiv til gjærbakst fordi den skraper bollen på begge sider, slik at man slipper å stoppe maskinen og skrape deigen selv.

– Samtidig gjør den deigen ekstra luftig og fin, synes Kjeilen.

Og liker du baking, har du kanskje noen muffinsformer i silikon? De kan du bruke til mye mer enn muffins.

– Små omeletter, porsjonskaker, konfekt, sjokoladeskåler, gelé, is og andre desserter i porsjonsstørrelser, tipser Stine Haslestad, skribenten bak bloggen Bakekona.

Formene tåler både steking og frysing, og på grunn av materialet i silikon, er det enkelt å få ut det du har laget, i tillegg til at det er lette å vaske.

LES OGSÅ: Bytt ut smør med avokado

ZESTERJERN: Favorittredskapet til Trine Sandberg, kvinnen bak Norges mest leste matblogg, Trines matblogg.  Foto: All Over Press
ZESTERJERN: Favorittredskapet til Trine Sandberg, kvinnen bak Norges mest leste matblogg, Trines matblogg. Foto: All Over Press Vis mer


 

Skjære og kutte

Vil du gi middagen eller desserten et ekstra smaksløft, anbefaler kvinnen bak Norges mest leste matblogg, Trines matblogg, zesterjernet.

Det er et enkelt, men genialt kjøkkenredskap du blant annet kan bruke til å skjære sitron- og appelsinskall i strimler.

Matblogger Trine Sandberg bruker ofte zesterjernet, først og fremst fordi hun er glad i sitron og sitronskall som smakstilsetter.

MANDOLIN: Gjør kunst av maten. Foto: All Over Press
MANDOLIN: Gjør kunst av maten. Foto: All Over Press Vis mer

– Sitron løfter smaken på de fleste retter, du kan benytte sitronsaften eller skallet finrevet med zesterjern, sier Sandberg.

Revet sitronskall er dessuten perfekt å drysse over en suppe eller som pynt på en kake.

Et annet redskap i samme sjanger er mandolin. En favoritt på kjøkkenet hjemme hos Marit Røttingsnes Westlie, som har bloggen Fru Timian.

– Mandolin er et skjæreredskap som gjør at du kan skjære løvtynne skiver av hva du måtte ønske, forteller Westlie.

Mandolin er blant annet perfekt til å skjære tynne skiver langsetter en gulrot.

– Legger du deretter skivene i en bolle med iskaldt vann, vil skivene, eller strimlene som det jo egentlig er, krølle seg opp og bli supersprø, tipser Westlie.

LES OGSÅ: Hvilke egg bruker du?

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: