FLERE BRUKSOMRÅDER: Med tørrsjampo kan du både utsette hårvasken og hjelpe stylingen.  Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com
FLERE BRUKSOMRÅDER: Med tørrsjampo kan du både utsette hårvasken og hjelpe stylingen. Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com Vis mer

Hår

Rekker du ikke å vaske håret?

Dette produktet kan redde deg – og gi deg ekstra volum.

Publisert
Det faktum at produktet kalles tørrsjampo sier selvsagt noe om bruksområdet. Det kan brukes til å utsette hårvasken en ekstra dag, men det er også et utmerket stylingprodukt.

Det kan se ut som en hårspray, men er mer som et pulver som sprayes i håret.

– Tørrsjampo virker på den måten at det gjør håret mattere og tykkere, forklarer André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy.

– Den vil trekke ut fett og produktrester av håret, noe som gir håret nytt liv. Det vil ikke lenger føles fett eller uvasket.

LES OGSÅ: Endelig har Vita åpnet nettbutikk

REISESTØRRELSE: Denne miniflaska er perfekt å ha i veska. Tørrsjampo fra Batiste, kr 49,50 hos Makeupmekka.no. Foto: Produsenten
REISESTØRRELSE: Denne miniflaska er perfekt å ha i veska. Tørrsjampo fra Batiste, kr 49,50 hos Makeupmekka.no. Foto: Produsenten Vis mer

Passer det for deg?

– Jeg vil anbefale alle med tynne, fine nordiske hår som ønsker mer volum å bruke tørrsjampo. Det er helt perfekt hvis du ikke vasker håret hver dag, sier han.

Fordel tørrsjampoen jevnt i håret, og sørg for å spraye røttene, siden det er der håret ser fett ut først.

LES OGSÅ: Vasker du håret i riktig rekkefølge

Men selv om du insisterer på å vaske håret hver eneste dag og aldri opplever at håret rekker å bli fett, har tørrsjampo verdi for deg.

Gir ekstra volum

– Jeg bruker tørrsjampo til å få mer volum i håret og en mattere effekt på håret. Håret vil føles tykkere med en «tråere» tekstur, sier André Auster.

Han forklarer også hvor genialt dette produktet er hvis du skal sette opp håret. Siden det gjør det tykkere og tråere, blir håret lettere å forme, og enhver oppsats vil bli enklere å få til å sitte.

LES OGSÅ: Denne fletta må du lære deg

Dersom du bruker varmebehandling på håret, bør du dog være obs på rekkefølgen.

– Det beste er å bruke tørrsjampoen etter varmebehandling med føner, krølltang, rettetang og denslags, sier André Auster, og minner om at du bør bruke varmebeskyttende produkter før du bruker varme til å style håret.

Bonustips

Frisøren har også et supertips for deg som farger håret lysere enn din naturlige farge.

– Enda et godt tips er at tørrsjampoen vil jevne ut en mørk ettervekst hvis
du har lyst hår og ønsker en jevn farge.

Tørrsjampoer selges finnes i mange varianter, og selges som regel hos parfymerier. I tillegg til den fra Makeupmekka.no som du ser over, kan du sjekke ut Lee Staffords variant, som ikke koster mye.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer