Sex

Rekordsalg av potenspiller

Sommeren er tiden av året hvor vi har mest sex. Men ikke uten hjelp.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er høysesong for nordmenns sexliv, og i juni ble det satt ny salgsrekord av potenspiller. Hele 150.200 piller ble solgt på resept.Dette er en kraftig økning fra samme periode i fjor hvor det ble solgt 144.960 piller, viser tall fra IMS Health Norway.

Forventningene dreper

– Mange ser fram til ferien hvor man kan tilbringe tid med kjæresten sin. Plutselig skal man ha sex, men så får man det ikke til fordi en har så store forventninger. Dermed skaffer mange menn seg piller på resept, sier overlege i psykiatri Haakon Aars ved Aker Universitetssykehus til Dagbladet.
 • 22 snarveier til sex i sola
 • 50 grunner til å ha sex
 • Stress

  Ifølge ham kan potenspillerekorden også forklares med stress i hverdagslivet. – Man har press for å være den perfekte ektemann. Passe på unger og være best på jobben. Det går ut over sexlivet, sier Aars. Han forklarer at undersøkelser viser at 50 prosent av menn mellom 40 og 70 år sliter med potensproblemer. Av dem har 10 prosent alvorlige problemer. Tallene fra IMS Health Norway viser at det har vært en økning i potenspillesalget på 21 prosent fra mars til juni. (©NTB)
 • Lek dere til køys
 • Ha sex – lev lenger
 • Øk temperaturen i helgen
 • Slik får du het sommer-sex

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer