Hudpleie

Renser du ansiktet i riktig rekkefølge?

Rekkefølgen har mye å si, så sjekk om du har kontroll.

VASK RIKTIG: De sju stegene i denne saken gir deg det beste utgangspunktet for godt renset og ivaretatt hud i ansiktet.  Foto: Getty Images
VASK RIKTIG: De sju stegene i denne saken gir deg det beste utgangspunktet for godt renset og ivaretatt hud i ansiktet. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det kan kanskje virke rart å spørre om du vasker ansiktet i riktig rekkefølge, men det har faktisk en del å si for at huden din skal være på sitt aller beste.

Huffington Post tok en prat med dermatolog Jessica Krant om hvordan du bør gå fram for å få renset huden skikkelig.

Hun mener det er hele syv trinn du bør følge for å få gjennomført den perfekte ansiktsrensingen. Men, du kan ta det med ro, det er ikke så voldsomt som det høres ut. Seriøst, et par av dem handler om å slappe av.

1. Gjør det enkelt

Finn et enkelt renseprodukt som gjør akkurat det et renseprodukt skal gjøre – rense ansiktet.

– Rensingen bør fjerne skitt, bakterier og overflødig olje, men ikke fukten i huden eller sunne hudceller, forklarer Krant.

Se derfor etter det mildeste produktet som gjør jobben skikkelig. Styr unna alt som irriterer huden din.

2. Slapp av!

Hvis du ikke har svettet, brukt sminke eller solkrem på huden en dag, er det ikke noen krise om du hopper over ansiktsvasken i ny og ne, sier dermatologen. Men det bør absolutt være unntaket.

Hun presiserer dog at du ikke bør legge deg med sminke eller solkrem på huden. Prøv å vaske huden både morgen og kveld så ofte du kan, men dropp den dårlige samvittigheten hvis du slurver innimellom.

Du bør heller ikke vaske ansiktet for ofte, siden det kan strippe huden for viktige oljer og fukt.

3. Kjøl ned

Unngå å bruke for varmt vann, siden det fjerner for mye av oljen huden din trenger for ikke å tørke ut.

Hold deg til lunkent eller kaldt vann for å ta best vare på huden.

4. Skrubb forsiktig

Du bør absolutt bruke peeling jevnlig, men velg en type som er mild og tilpasset din hudtype. Som hudpleiere flest, anbefaler dermatologen at du peeler huden én til to ganger i uka. Har du veldig sensitiv hud, bør du muligens holde deg til én ukentlig skrubb.

Det kan være vanskelig å vite hvilke produkter du skal velge, men KK.no har laget en stor guide over hvilken peelingtype som passer for din hudtype.

LES OGSÅ: Nødhjelp for gusten hud

5. Tørk forsiktig

Bruk alltid en ren, myk og ikke for grov klut og press den mot huden når du vasker/renser ansiktet. Presser du forsiktig og lar litt av fukten være igjen på huden, får du dessuten mer ut av fuktighetskremen din. Krem bør nemlig påføres våt hud for maks effekt.

6. Tilpass rutinen til årstiden

– Det viktigste å være oppmerksom på om vinteren er å ikke rense og tørke huden for mye, forklarer Krant.

Når det er kaldere ute er det nemlig mange av oss som tar lange, varme dusjer. I tillegg tilbringer vi mye tid inne i varm, tørr luft, noe som ikke gjør huden så veldig godt.

Du bør dessuten bruke en god fuktighetskrem for å motvirke alt dette som tørker ut huden din. Finn en som passer for din hudtype og sørg for å bruke nok av den og la den trekke godt inn i huden før du går ut i kulda.

Og glem for all del ikke solfaktor! Du utsettes definitivt for skadelige UV-stråler selv om det er vinter.

LES OGSÅ: Den dyreste fuktighetskremen er ikke alltid best

7. Pass på øynene

Huden rundt øynene er veldig sart, så vær veldig forsiktig med den. Bruk en mild sminkefjerner og hold alle såper og rensevæsker unna øynene.

Bruk gjerne en egen krem spesielt laget for den ømfindtlige huden i dette området, og pass på at du ikke bruker for mye øyekrem.

LES OGSÅ: Øyekrem bør brukes fra begynnelsen av 20-åra

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer