Hudpleie

Rensetabben som gir tørr hud

Det er viktig å ikke overdrive hudpleien.

IKKE RENGJØR FOR OFTE: Renser du huden for ofte, vil du tørke den ut.  Foto: Vitalij Geraskin - Fotolia
IKKE RENGJØR FOR OFTE: Renser du huden for ofte, vil du tørke den ut. Foto: Vitalij Geraskin - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å rense huden godt både morgen og kveld, er noe de fleste hudpleiere anbefaler. Det er likevel viktig å ikke overdrive, både når det kommer hvor ofte du renser og hvor sterke produkter du bruker.

Hemmeligheten til fin hud ligger blant annet i å finne den perfekte balansen for akkurat din hudtype.

LES OGSÅ: Yngre kvinner bør bli flinkere til å rense huden

Tørr hud?

Overrensing kan faktisk være et problem, og du bør være spesielt oppmerksom hvis du har tørr hud, skriver Allure.com.

Siden sterke renseprodukter og hyppig rensing stripper huden for de naturlige oljene den produserer, bør du som har tørr hud være ekstra forsiktig.

Velg milde renseprodukter, gjerne oljebaserte. Du kan faktisk også bruke oljer, for eksempel kokosolje, til å fjerne sminke. Dette er blant de mildere produktene du kan bruke, noe som passer perfekt for deg med tørr eller sensitiv hud.

LES OGSÅ: Renser du ansiktet i riktig rekkefølge

Tre andre hudpleiesynder du bør unngå:


VELG RIKTIG TYPE: Du bør kjenne din egen hudtype og vite hva slags resultat du ser etter før du velger type peeling. Mekanisk, kjemisk eller enzympeeling har alle sine fordeler og ulemper, men den riktige kombinasjonen kan gi deg vakrere hud. Foto: pressmaster - Fotolia
VELG RIKTIG TYPE: Du bør kjenne din egen hudtype og vite hva slags resultat du ser etter før du velger type peeling. Mekanisk, kjemisk eller enzympeeling har alle sine fordeler og ulemper, men den riktige kombinasjonen kan gi deg vakrere hud. Foto: pressmaster - Fotolia Vis mer

Grove, kornete eksfolianter

Eksfoliering er bra for huden din, og noe du bør gjøre jevnlig. Helst én gang i uka, gjerne to om sommeren. Pass likevel på at du ikke peeler for ofte, da det også kan være skadelig for huden.

Det er dog viktig at du velger riktig produkt til peelingen, og for de fleste av oss er grove skrubber med fysiske eksfolianter altfor kraftige.

Det skal ikke gjøre vondt å peele huden!


Merker du at peelingproduktet ditt er for kraftig eller grovt, bør du bytte til en mildere variant. Prøv for eksempel fruktsyrer for å få tilbake gløden og gi huden nytt liv.

LES OGSÅ: Nå bør du peele huden

For lite søvn

Det høres kanskje rart ut, men du får faktisk mer gusten og rynkete hud om du sover for lite. Huden bruker tida mens du sover til å reparere seg selv, og om du slurver med søvnen, reagerer huden.

Fine linjer og tørrhetsrynker som de vi ofte ser rundt øynene blir mye tydeligere om du er underernært på søvn.

– Huden din kan komme seg fra en sein kveld i ny og ne, særlig når du er ung, men flere på rad vil synes godt, sier Amy Wechsler, som er hudlege i New York, til Allure.com.

LES OGSÅ: Derfor må du sove nok

HUSK SOLKREM: Det er viktig at du påfører krem med solfaktor på ALL eksponert hud, også på nakken, brystet, ørene og ved hårfestet. Foto: PantherMedia / Phovoi R.
HUSK SOLKREM: Det er viktig at du påfører krem med solfaktor på ALL eksponert hud, også på nakken, brystet, ørene og ved hårfestet. Foto: PantherMedia / Phovoi R. Vis mer

Slurving med solfaktor

Selv om du er flink til å påføre krem med solfaktor i ansiktet også om vinteren, betyr ikke det at jobben er over. Mange «glemmer» eller overser visse områder av kroppen, og det kan få alvorlige konsekvenser.

– I mitt yrke ser jeg en epidemi av hudkreft langs hårfestet, ved kjevebeinet og ørene, sier Dennis Gross, en annen hudlege i New York, til Allure.com.


Han anbefaler å påføre en krem med SPF 30 eller høyere i hele ansiktet og på eksponert hud på alle eksponerte deler av kroppen.

Husk dessuten at lette bomullsklær ikke er tilstrekkelig som beskyttelse mot sola, så smør hele kroppen om sommeren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer