Helse & Livsstil

Rett deg opp

En god kroppsholdning er ikke bare sunt for kroppen - det får deg også til å se friskere og slankere ut.

Rett deg opp, og resultatet er øyeblikkelig flatere mage.
Rett deg opp, og resultatet er øyeblikkelig flatere mage. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du kjenner følelsen - du sitter bøyd over pulten halve dagen, bærer tungt eller slanger deg på sofaen - og resultatet blir etterhvert at du blir stadig mer krumbøyd. En rank holdning er bra for kroppen din, men gjør også underverker for utseendet. Å rette seg skikkelig opp er gratisveien til flatere mage og mer struttende bryster, for eksempel. Er du fremoverbøyd i ryggen, dyttes brystene nedover og magen oppover - men når du retter deg opp, ser du straks slankere og friskere ut.

 • Prøv øvelsene som styrker kjernemusklene dine

 • Kjerneøvelser er viktige for at kroppen din skal kunne klare å holde deg oppe, og i tillegg kan du forsøke denne metoden, som KKs treningsekspert Jill Jahrmann anbefalte i nettmøte med kk.nos lesere.

  - Start med å tøye brystmusklene lenge og grundig. Dette gjør du ved å stå i en døråpning med hånden på rammen av døren i skulderhøyde. Åpne brystet med og vri hele kroppen vekk fra armen. Hold strekken i 20-30 sekumder, løs litt opp og gjenta. Flytt gjerne armen litt opp og ned, så strekker du på andre deler av denne musklene som er så viktig for holdningen, sier Jill.

  Strekk i seg selv er bra, men for ekstra effekt, bør du også trene opp musklene i ryggen.

  - Etter strekk-delen kan du trene styrke for musklene mellom skulderbladene, bak på skuldrene og på siden av ryggen. Hele poenget er at du skal bruke det nye bevegelsesutslaget du har skaffet deg ved å tøye brystmusklene - ta i bruk det åpne brystet. Øvelser som roing, kryssdrag i trekkmaskin, nedtrekk og fremoverbøyd roing er bra øvelser i treningsstudio. Hjemme kan du bruke håndvekter eller strikk og gjøre de samme øvelsene, råder Jill.

 • Stiv og støl? Prøv øvelsene som myker deg opp
 • Rett deg opp, og resultatet er øyeblikkelig flatere mage.
  Rett deg opp, og resultatet er øyeblikkelig flatere mage. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer